
Porc marinat cu pasta de soia fermentata
Porc marinat cu pasta de soia fermentata este o reteta din bucataria coreeana. Probabil v-ati obisnuit ca preparatele cu carne sa fie mai picante, de data aceasta bucatile de porc sunt marinate cu doenjang, o pasta din soia fermentata.
Cu siguranta veti indragi si aceasta reteta , are un mod de preparare simplu si este delicioasa! Sursa de inspiratie o gasiti aici.
Ingredientele folosite in reteta le gasiti pe https://asianfood.ro/.
Ingrediente
1/2 kg carne de porc
Pentru marinata:
o lingura si jumatate de doenjang
2 linguri sos de soia
1 lingurita otet
1 lingura ulei de susan
2 linguri de miere
1 lingura de zahar
2 linguri de ceapa rasa
1 lingura de usturoi pisat
1 lingurita de ghimbir ras
piper, dupa gust
Optional: ceapa verde, usturoi verde, morcov, ridiche murata
ssamjang, pentru servire
frunze de salata, pentru servire
Mod de preparare reteta porc marinat cu pasta de soia fermentata
Carnea de porc se feliaza subtire.
Ingredientele pentru marinata se pun intr-un bol si se amesteca bine.
Se adauga carnea si se amesteca pana cand carnea este acoperita cu marinata. Se lasa deoparte cel putin 30 de minute.
Ceapa sau usturoiul verde si morcovul se taie betigase si se calesc (separat) in putin ulei. Se adauga sare si se pun intr-o farfurie.
Se pune tigaia de frill pe foc si cand s-a infierbantat se adauga bucatile de carne. Se prajesc pe ambele parti, intorcand de cateva ori, astfel incat marinata sa nu se arda.
Se servesc peste legume, eventual se pot infasura in frunze de salata verde.

