Ardei iuti cu ceapa

40 min

simplu

1 portii

Ardei iuti cu ceapa este o reteta care nu trebuie sa va lipseasca din camara!
Anii trecuti am preparat ciusca, dar anul acesta m-am oprit la reteta lui Merisor de ardei iuti cu ceapa in otet.
Se poate folosi doar ceapa alba, dar puteti adauga si ceapa rosie. Se mai pot adauga si ardei kapia.
Reteta de ardei iuti cu ceapa este gata in mai putin de o ora si e simplu de preparat.
Daca v-a placut reteta de ardei iuti cu ceapa, vedeti si salata de legume cu sos de mustar sau salata de gogonele.

Ingrediente ardei iuti cu ceapa

1 kg de ardei iuti
1 kg de ceapa alba si rosie
500 ml otet
500 ml apa
2 linguri de sare pentru muraturi
4 linguri de zahar
ienihabar, seminte de coriandru si mustar
boabe de piper

Mod de preparare reteta ardei iuti cu ceapa

Se spala ardeii si se taie codita.
Ceapa se curata de coaja si se spala.
Ardeii iuti se feliaza cu ajutorul robotului sau cu mana.

Se feliaza ceapa si se amesteca cu ardeii.

Apa, otetul, sarea, zaharul si condimentele se pun pe foc.
Se lasa sa fiarba 1-2 minute.

Amestecul de ardei si ceapa se pune in borcane sterilizate.

Vezi aici cum se sterilizeaza borcanele.

Amestecul de apa si otet se toarna fierbinte in borcane. Nu uitati sa puneti un cutit sub borcan, ca sa nu se sparga cand turnati lichidul fierbinte.

Se infileteaza borcanele si se acopera cu o patura.
Cand s-au racit, se depoziteaza in camara.

Salata de ardei iuti cu ceapa nu trebuie sa lipseasca din camara!

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *