
Pui Asiatic – Asian Chicken
For English version scroll down
Desi am trecut si cantitatea condimentelor, va recomand sa experimentati si sa faceti reteta dupa gustul vostru,oricum masurile sunt foarte aproximative,mie imi place mai picanta si „expresiva”, fiecare masa ar trebui sa fie o noua experienta culinara,nu?
Am vazut reteta unde am facut practica,bineinteles ca a si trebuit sa o incerc.
Ingrediente:
1 piept de pui,dezosat
4 linguri de sos de soia
2-4 catei de usturoi,pisati
1/2 lingurita de ghimbir Kotanyi
1/2 lingurita de curry Kotanyi
1 lingurita de miere de albine
Pieptul de pui se taie in cubulete sau bucati si se amesteca impreuna cu restul ingredientelor.
Se pun toate ingredientele intr-un bol cu capac si se da la frigider 24 de ore,iar din cand in cand scuturam cutia ca sa cuprinda marinada peste tot.
A doua zi se poate praji in tigaia preincalzita sau pe gratar.
Se serveste cu o salata usoara si cu orez alb.
Asian Chicken
There’s been couple of recipes with marinated chicken,but it never crossed my mind to put curry in it as well. I saw this recipe at a restaurant ,went straight home to try it…now it’s a keeper. Play with the ingredients,the spices are mostly for reference.
Ingredients:
1 debonned chicken breast
4 T soy sauce
2-4 garlic cloves,crushed
1/2 t ground ginger
1/2 t curry
1 t honey
Cub or cut up the chicken in pieces and marinade with the rest of ingredients.
Place everything is a ziplock bag or in a container and refrigerate for 24 hours. Shake the bag from time to time. Next day, fry the chicken in a preaheated pan or on the grill and serve with a light salad and plain steamed white rice.


22 comentarii
Dana Cristea
Cat de bine arata!!!
Adina spune-mi unde gasesc sosul de soia?…ca am cautat de am innebunit .
Pupici!
Mitinita
Multumesc,Dana. Am vazut sos de soia si la Kaufland si la Penny. Intreaba prin supermarketuri si sigur vei gasi. Pup
Angelica
Ce frumos ai prezentat totul…fin si elegant.
Felicitari cu pusici!
Mitinita
O lauda de la tine e ca si cum un profesor si-ar lauda elevul. Multumesc si apreciez mult.Pup
Emily
superb si delicios! prima data, cand am vazut fotografia am crezut ca e peste :)) nu stiu ce am, cred ca de foame :)) Te pup scumpa mea! Weekend placut!
Mitinita
Emily,arata exact ca o bucata de peste:))) nu stiu cum de mi-a reusit sa tai chiar asa:)Pupici si weekend placut si tie
FLORY
Desi nu sunt prietena cu ghimbirul am sa-i mai dau totusi o sansa,ma incanta reteta ta!Pupici si we placut!
Mitinita
Sa pui chiar numai putin de ghimbir,iar daca ii dai de gust adaugi cu putin mai mult data viitoare. Daca folosesti proaspat si il fierbi prea mult(am facut ceai si sunt patita) o sa fie prea iute. Pup
Licuta Marin
Tare apetisant puiutul tau!!Am sa-l incerc duminica:)Pup!
Mitinita
Cred ca o sa-ti placa si tie:)Pupici
TeoBucatar
Imi place ghimbirul in fripturi mai mult decat in alte combinatii.WE placut !
Mitinita
Da,in fripturi e da best:)! WE placut si tie!
maria mihalache
Delicios trebuie sa mai fie.
Seara frumoasa!
Mitinita
Vii la degustare? Pup
DiaMar-bucataria galbena
Imi place ghimbirul tare mult.Arata bine papica.Te pup!
Mitinita
Multumesc,DiaMar si mie imi place tare mult.Pupici
Haplea
Ce prezentare stilata!Week-end minunat!
Mitinita
Multumesc,mai trag si eu cu ochiul la cei priceputi:) Weekend superb si tie!
Antonina
Moaaama ce finetzuri !! Vreau si eu!
Mitinita
Arata fineturi,dar vezi ce simplisme sunt:)
Ruxy
Bine de tot condimentat cu miresme orientale…cu siguranta ceva deosebit! Seara placuta Miti!
Mitinita
Pastram traditia ,nu?:)) O seara placuta si tie,draga Ruxy.Pup