Bucataria internationala,  Sosuri

Pesto verde cu leurda si seminte de pin

Anul acesta am intrat si eu in randul lumii si am gustat leurda. De cand am inceput blogul am tot vazut ca primavara abunda retetele cu leurda,dar cum la noi nu se gasea ,stateam si ma uitam ca prostu’-n vitrina 😀
Sa nu mai zic,ca pana sa nu vad in blogosfera,nici nu stiam de aceasta planta. 
Eh,primavara aceasta,s-a schimbat situatia si unul dintre supermarketurile din oras au avut si ei in ladite legaturi firave de leurda.
M-a cucerit total,desi nu stiu pe cand ne mai intalnim noi.
M-am tot uitat eu dupa retete, dar la gurmandino am gasit ce am vrut sa incerc.
Postare participanta la Dulce Romanie,nu va fi singura fiindca am mai pregatit inca ceva din acest pesto.
Ingrediente:
2 legaturi (firave) de leurda
25 gr seminte de pin Solaris
25 de ml ulei de masline extra virgin
sare si piper Kotanyi

Mod de preparare:
Leurda se spala si se usuca pe un prosop de bucatarie de unica folosinta.
Punem semintele de pin si leurda in robotul de bucatarie si pulsam.
Treptat ,adaugam si uleiul de masline si pulsam in continuare pana obtinem o pasta omogena.
Adaugam sare si piper negru,proaspat macinat ,dupa propriul gust.
Se poate consuma deindata,dar puteti pune pesto intr-un borcanel si pastra la frigider cateva zile. In acest caz,puneti putin ulei de masline deasupra.

10 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.