Chiftelute la Breville Air Fryer. Retete la cuptor cu aer cald. Retete la friteuza cu aer cald. Chiftele la friteuza. Cartofi prajiti fara ulei la friteuza cu aer cald.
Dupa ce am testat pui crispy si porc cu 5 arome chinezesti , a venit si randul chiftelutelor. Toate au fost pregatite la friteuza-cuptor cu aer cald Breville Air Fryer, iar de data aceasta am preparat si cartofi prajiti, fara ulei.
Daca pregatiti mai multe portii, la a doua tura setati un timp mai mic, deoarece aparatul este deja incalzit.
Se degaja miros de chiftele, asemanator cu cele preparate la cuptorul electric, dar nu la fel de puternic ca la cele prajite in baie de ulei. Chiftelutele au fost pufoase si deloc uscate, gustoase calde, dar si reci.
Se pot praji orice fel de cartofi, fie ei noi, proaspeti sau congelati. Cartofii pot fi stropiti cu ulei sau lasati ca atare. Acestia din urma seamana la gust cu cartofii copti la cuptor.
Codul AIR10 valabil pana pe 30 iunie 2021 va aduce o reducere suplimentara de 10 % (100 lei), fata de pretul de pe site .
Ingrediente:
1 kg carne tocata amestec vita si porc
1 ceapa mare
3 catei de usturoi
1 ou
3 linguri de pesmet
1 lingurita de sumac
1/4 lingurita curcuma
sare si piper, dupa gust
Mod de preparare reteta chiftelute la Breville Air Fryer
Se pregatesc ingredienele pentru chiftelute.
Ceapa si usturoiul se curata si se toaca la robot sau se taie foarte marunt.
Intr-un bol incapator se adauga carnea tocata, ceapa, usturoiul, oul, pesmetul, sumacul si curcuma. Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust.
Se amesteca bine, pana se incorporeaza toate ingredientele.
Se formeaza bilute de marime egala si se aseaza pe tava Air Fryer-ului.
Se conecteaza aparatul la o sursa de curent, se pun tavile inauntru si se seteaza pe Prajire aer cald la 200 de grade pentru 20 de minute, schimband tavile intre ele la jumatatea timpului.
Pentru garnitura am testat cartofi preparati cu functia de Cartofi prajiti. Am feliat cativa cartofi, i-am introdus in dispozitivul pentru cartofi si am setat pe functia de Cartofi prajiti la 200 de grade pentru 20 de minute.
Se servesc cu o salata sau cu tzatziki. Pofta buna!
Se pot servi cu:
Tzatziki cu marar reteta de sos grecesc cu iaurt si castraveti
Salata turceasca cu naut, rosii, feta, sumac si patrunjel
Salata cu avocado si legume reteta simpla si rapida
Salata turceasca de dovlecei cu iaurt, usturoi si nuci