
Bok choy cu sos de stridii – reteta asiatica rapida si sanatoasa
Bok choy. Pak choi. Reteta bok choy. Bok choy cu sos de stridii. Mancare asiatica rapida. Reteta chinezeasca cu legume. Cum se gateste bok choy. Reteta sanatoasa cu legume verzi. Sos de stridii.
Bok choy cu sos de stridii este o reteta asiatica savuroasa si usor de preparat, perfecta pentru cine rapide sau mese light. Combinatia dintre bok choy-ul crocant si aroma intensa a sosului de stridii transforma aceasta mancare intr-o experienta culinara delicioasa. Este alegerea perfecta pentru o masa inspirata din bucataria asiatica. In doar cateva minute poti pregati un preparat simplu si delicios, ideal pentru pranz sau cina.
Ce este bok choy?
Bok choy este o leguma cu frunze verzi si tulpina alba, foarte populara in bucataria chinezeasca. Este bogata in vitamine (A, C, K), fibre si antioxidanti, fiind o alegere excelenta pentru un stil de viata sanatos. Contine calciu, magneziu si fier si sustine sanatatea sistemului imunitar si digestiv. Textura crocanta si gustul usor dulceag o fac ideala pentru sotare sau gatire la aburi.
Ingrediente necesare
Bok choy – leguma cu frunze verzi si tulpina alba, bogata in vitamine si fibre. Se gaseste in magazinele asiatice sau in supermarketurile mari.
Sos de stridii – adauga gust umami si profunzime preparatului. Poate fi inlocuit cu o varianta vegana daca preferi.
Ulei de susan – pentru aroma autentica si un plus de savoare.
Catei de usturoi – tocati marunt, adauga un plus de gust si prospetime.
Sos de soia – echilibreaza gustul si aduce o nota sarata.
Ghimbir ras – pentru un gust usor picant si proaspat.
Ulei vegetal – pentru sotare.
Seminte de susan (pentru decor) – optional, pentru textura si aspect.
Sfaturi utile
Pentru o varianta mai consistenta, poti adauga tofu prajit sau ciuperci.
Merge excelent ca garnitura langa orez fiert sau taitei.
Ajusteaza cantitatea de sos de stridii dupa gust – este destul de sarat si intens.
De ce sa incerci aceasta reteta?
Este gata in mai putin de 15 minute
Are putine ingrediente, dar mult gust
Este ideala ca garnitura sau ca fel principal vegetarian
Poate fi adaptata cu tofu, ciuperci sau chiar pui
Ingrediente pentru reteta de bok choy cu sos de stridii:
500 g bok choy
2 linguri sos de stridii
1 lingura ulei de susan
1 lingura sos de soia
2 catei de usturoi, tocati
1 lingurita ghimbir ras
1 lingurita ulei vegetal
Seminte de susan pentru decor (optional)
Mod de preparare bok choy cu sos de stridii:
Spala bine bok choy si taie-l pe jumatate, in sferturi sau in bucati de 2-3 cm.
Incinge uleiul vegetal intr-o tigaie tip wok.
Adauga usturoiul si ghimbirul si caleste-le 30 de secunde, pana devin aromate.
Pune bok choy-ul si gateste-l 2-3 minute, amestecand constant.
Adauga sosul de stridii, sosul de soia si uleiul de susan. Amesteca bine si mai lasa pe foc 1-2 minute.
Serveste imediat, presarat cu seminte de susan.
Acest preparat este o alegere excelenta pentru cei care iubesc mancarea asiatica, dar vor ceva rapid si sanatos. Incearca aceasta reteta cu bok choy si bucura-te de un preparat echilibrat si plin de aroma!
RECOMAND SI ACESTE RETETE:
Pui picant cu caju reteta de mancare chinezeasca rapida
Peste la cuptor in stil chinezesc
Taitei de orez cu urechi de lemn si varza reteta chinezeasca

