Prajitura cu mere si aluat ras

50 min

simplu

8 portii

Mai tineti minte prajitura raioasa? Este prajitura cu gem si aluat ras pe care ne-o facea mama in copilarie. Pornind de la aceeasi idee am pregatit prajitura cu mere si aluat ras, un desert simplu si gustos.
Prajitura cu mere si aluat ras este usor de preparat si cu ingrediente simple. La mere mai puteti adauga si zahar, depinde de gustul vostru.

Incercati si voi prajitura cu mere si aluat ras.

Ingrediente prajitura cu mere si aluat ras

Pentru aluat
3 galbenusuri
1 ou
250 g unt
250 g zahar
500 g faina
1 praf de copt
coaja de la o lamaie
Pentru umplutura
4-5 mere
1-2 linguri de pesmet
gem de visine

Mod de preparare reteta prajitura cu mere si aluat ras

Intredientele pentru aluat se pun intr-un bol si se framanta un aluat omogen.
Se imparte in 3 bucati de marime egala. Doua sunt pentru foi, iar a treia pentru deasupra.
Merele se rad si se amesteca cu pesmetul.
Se intinde o foaie, se pune peste merele, iar deasupra a doua foaie.
Se unge cu gem si se rade aluatul ramas.
Se coace la cuptorul preincalzit 30-35 de minute la 160 de grade.
Se lasa sa se raceasca prajitura cu mere si aluat ras si se feliaza.

Prajitura cu mere si aluat ras e delicioasa!

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *