
Paste cu ciuperci, usturoi si fulgi de ardei iute
Cine e de acord ca lucrurile simple sunt de obicei cele mai bune? Sau o fi doar modul de gandire al ardelenilor :D,om fi noi mai lenti (ce diplomata am fost,ca n-am zis inceti),dar stim sa apreciem la maximum ceva gustos. D-apai,zice cine ce-o zice, mancarurile simple,rapid de preparat si pline de savoare au fost si vor fi preferatele mele.
Si cum am venit sa va povestesc despre niste paste, ia sa va scriu repede si reteta. O reteta draga mie,care combina trei ingrediente foarte pe gustul meu:ciupercile,usturoiul si ardeiul iute.
Ingrediente:
200 gr de spaghete
200 gr de ciuperci champignon,mici
1 ceapa mica,taiata marunt
3 catei de usturoi,taiati in felii subtiri
2 linguri de ulei de masline
1 lingura de ulei de masline extra virgin
1 lingura de ulei de masline extra virgin
1/2 lingurita de fulgi de ardei iute Kotanyi (sau dupa gust)
frunze de busuioc proaspat
sare si piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Spaghetele se vor fierbe al dente,dupa instructiunile de pe ambalaj.
Se pune tigaia pe foc,iar cand s-a infierbantat se adauga uleiul si ceapa. Se caleste putin,amestecand des,ca sa nu se arda si adaugam usturoiul si fulgii de ardei iute.
Amestecam si adaugam ciupercile intregi. Daca nu ati folosit ciuperci mici,taiati ciupercile mai mari in patru.
Se calesc putin,adaugam pastele si amestecam.
Chiar inainte de a fi gata, adaugam cateva frunze de busuioc si uleiul de masline extra virgin.Acesta se adauga doar la sfarsit pentru a nu-si pierde aroma.
Se servesc calde,ornate cu frunze de busuioc.


Un comentariu
Aurica
hhhmmm..ce deliciu gustos si reusit..o reteta foarte buna si de savurat la cina 🙂