Oua murate

Oua murate

10 min

simplu

4 portii

Oua murate. Cum se prepara ouale murate?

Dupa sarbatorile de Pasti va spuneam ca am pus oua la murat. A trebuit sa astept cuminte doua saptamani pana s-au murat, ca sa va pot spune si ce gust au avut si ce impresie mi-au lasat.
Aceste oua isi au originile in pub-urile englezesti, probabil erau snacks-urile cu care erau serviti clientii langa un pint de bere. La noi inca nu sunt atat de cunoscute, dar este o reteta de tinut minte dupa sarbatorile de Pasti.
Imi va fi cam greu sa le descriu, fiindca nu le pot compara cu nimic altceva, dar pot sa va spun ca mie mi-au placut si le voi face din nou. Albusul a capatat o textura interesanta, ca un fel de cauciuc moale,iar gustul era o amestecatura de muraturi si oua (normal). Le recomand in salatele de cartofi, salata de oua, sandvis si la diferite salate. Eu n-am mai apucat sa le adaug la nimic, le-am mancat pur si simplu.
Sursa reteta aici.
Va recomanda si ouale marmorate, o reteta din bucataria chinezeasca.

oua marmorate chinezesti

Ingrediente

4 oua fierte tari
200 ml de otet (sau cat trebuie ca se se umple borcanul)
1 lingurita de sare
1 lingura de zahar
boabe de mustar si piper
2 bucati de nucsoara
bucati de sfecla deshidratata

Mod de preparare reteta oua murate

Punem la fiert otetul cu zahar, sare, bucatile de sfecla si condimentele.
Ouale le curatam de coaja si le punem intr-un borcan sterilizat.
Turnam otetul fierbinte peste oua. Plasati un cutit sub borcan, ca acesta sa nu se sparga.
Lasam sa se raceasca peste noapte si apoi il punem in frigider.
Dupa cateva zile se simte gustul, dar le-am consumat dupa doua saptamani cand au fost murate bine.
Va astept cu impresii.

Din oua fierte puteti pregati o delicioasa salata. Cu siguranta o veti indragi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

6 comentarii la “Oua murate”

    1. Cred ca era al treilea an ca tot ziceam ca le fac. Am vazut ca se pune sfecla si ies roz inchis pe dinafara. Eu am folosit fiindca am pus tot din sfecla asta (e din pachetul de ceai) la crema pentru prajituri si am vazut ca o coloreaza frumos.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.