Mancare de mazare cu marar
Mancare de mazare cu marar se prepara rapid si este un nou mod de a savura mazarea.
Ingrediente
250 g piept de pui, fara piele si oase
1 ceapa
1 borcan de mazare (800 g)
1-2 linguri faina
1 lingura ulei
marar verde
sare
piper negru proaspat macinat
Mod de preparare reteta Mancare de mazare cu marar
Pieptul de pui se curata si se spala, apoi se taie in cubulete. Ceapa se curata, se spala si se taie. Mazarea se scurge de apa, dar nu se arunca, se va folosi la mancare. Mararul se curata si se taie marunt.
Se pune uleiul intr-o craticioara si cand s-a infierbantat adaugam ceapa. Lasam sa se caleasca doar pana isi schimba culoarea, apoi adaugam bucatile de piept de pui. Le lasam sa se caleasca pana devin albe la culoare, apoi adaugam mazarea. Separat, amestecam faina cu o apa ramasa din conserva si adaugam incet in mancare. Amestecam si lasam sa fiarba 5 minute.
Condimentam cu sare, piper si la sfarsit adaugam mararul.
Se serveste cu salata sau cu muraturi.