Bucataria internationala,  Mâncăruri cu carne

Khoreshte bademjan – Tocanita persana cu vinete prajite

Fiindca azi este anul nou iranian,doresc sa urez tuturor celor ce-l sarbatoresc un Eidi Mobarak si va invit la o reteta persana absolut delicioasa, o combinatie bestiala intre limeurile uscate,vinetele prajite si curcuma.

Ingrediente:
1 pui de 1 kg
1 ceapa alba
2 vinete mari
1 lingura de paste de tomate
1-2 lingurite de curcuma (turmeric)
1 varf de cutit de sofran (optional)
2 lime uscate si putin crapate
suc de lamaie
sare si piper 



Se curata puiul si se taie ceapa.Se pune ceapa la calit,cand incepe sa-si schimbe culoarea se adauga si puiul.Se rumeneste putin,se adauga pasta de tomate si se calesc 2 minute.
Se adauga apa cat sa acopere totul. 
Se adauga si curcuma. Se crapa limeurile uscate si se adauga in oala. 
Se pune capac si se da inchide kukta. Daca folositi o oala obisnuita se acopera cu un capac. 
Dupa ce incepe sa fluiere kukta se mai tine cam 40 de minute.
Intre timp se taie vinetele in felii rotunde sau longitudinale,dupa plac. 
Se adauga putin ulei intr-o tava si se prajesc la cuptor. Se pot praji si pe aragaz dar vor trage mai mult ulei.Se rumenesc pe ambele parti. 
Dupa ce s-a fiert puiul se deschide kukta.Se adauga suc de lamaie dupa gust.
Se adauga feliile de vinete deasupra tocanitei. 

Se pune oala inapoi pe foc si se mai fierbe 10 minute la foc mic.
Se serveste cu orez
alb simplu si cu muraturi. 


14 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.