Aperitiv,  Conserve,  Retete romanesti

Ciuperci murate

Amatorii de ciuperci murate nu vor ezita sa incerce aceasta reteta si le vor savura de sarbatori sau in timpul iernii.

Ingrediente Ciuperci murate

2 kg ciuperci de padure (galbiori,hribi,ghebe)
1 pahar otet din vin alb
3 linguri sare neiodata
2 lingurite boabe de piper
1 lingurita boabe de ienihabar
3 foi de dafin
3 linguri ulei de masline
crengute de marar
1 lamaie

Mod de preparare reteta Ciuperci murate

Se fierb ciupercile 15 minute in apa clocotita in care s-a adaugat si putina sare si lamaia.
Intr-un alt vas,smaltuit,se fierbe otetul cu sarea si mirodeniile.
Cand incepe sa clocoteasca otetul,adauga ciupercile scurse,le lasi inca 2-3 clocote si le lasi sa se raceasca.
Asezi ciupercile in borcanele sterilizate,acoperi cu zeama in care au fiert.
Deasupra adaugi putin ulei de masline si inchizi borcanele ermetic.

 

4 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.