Ciuperci murate
Amatorii de ciuperci murate nu vor ezita sa incerce aceasta reteta si le vor savura de sarbatori sau in timpul iernii.
Ingrediente Ciuperci murate
2 kg ciuperci de padure (galbiori,hribi,ghebe)
1 pahar otet din vin alb
3 linguri sare neiodata
2 lingurite boabe de piper
1 lingurita boabe de ienihabar
3 foi de dafin
3 linguri ulei de masline
crengute de marar
1 lamaie
Mod de preparare reteta Ciuperci murate
Se fierb ciupercile 15 minute in apa clocotita in care s-a adaugat si putina sare si lamaia.
Intr-un alt vas,smaltuit,se fierbe otetul cu sarea si mirodeniile.
Cand incepe sa clocoteasca otetul,adauga ciupercile scurse,le lasi inca 2-3 clocote si le lasi sa se raceasca.
Asezi ciupercile in borcanele sterilizate,acoperi cu zeama in care au fiert.
Deasupra adaugi putin ulei de masline si inchizi borcanele ermetic.
4 comentarii
Alina
Bune, bune ciupercile asa pregatite!
Mitinita
Alina,ne-au placut si noua! Anul acesta incerc arome noi!
Claudia
Ce imi plac si mie ciupercile murate!
Nu am incercat insa pana acum sa le pun eu la murat pentru ca nu stiam cum.
Multumesc pentru reteta 🙂
Mitinita MiniChefs
Cu mare drag 🙂 Si eu m-am bucurat cand am dat peste reteta .