Broccoli cu usturoi reteta simpla si sanatoasa

broccoli cu usturoi

Broccoli cu usturoi. Retete simple si rapide cu broccoli. Broccoli la tigaie. Reteta simpla cu broccoli.
Broccoli si usturoi este o combinatie delicioasa si sanatoasa care aduce un plus de gust si nutritie acestei legume verzi. Usturoiul adauga o aroma bogata, care se potriveste perfect cu gustul usor dulce al broccoli-ului.

Aceasta reteta simpla este potrivita pentru toate ocaziile si poate fi servita ca garnitura sau ca un fel principal vegetarian. Broccoli poate fi gatit la aburi, fierbere sau la cuptor, iar rezultatul va fi intotdeauna un preparat savuros si sanatos.

broccoli cu usturoi

Odata ce ai incercat aceasta combinatie minunata de broccoli si usturoi, vei dori sa o incluzi mai des in dieta ta. Poti sa experimentezi cu diferite condimente si arome pentru a-ti personaliza aceasta reteta in functie de preferintele tale.

Aceasta reteta simpla este un acompaniament delicios si sanatos pentru aproape orice fel principal si poate fi savurat atat ca atare, cat si alaturi de alte legume sau preparate.

Ingrediente:

1 capat de broccoli
2-3 catei de usturoi, maruntiti
2 linguri de ulei  sau unt
Sare si piper, dupa gust
Suc de lamaie (optional, pentru servire)
Fulgi de ardei iute pentru presarat deasupra, optional

Mod de preparare reteta broccoli cu usturoi

Se pregatesc ingredientele.
Broccoli se spala si se rupe sau se taie in buchetele mici sau medii.
Se incinge uleiul sau untul intr-o tigaie mare sau o cratita la foc mediu.
Se adauga cateii de usturoi maruntiti in tigaie si se tin pe foc timp de 1-2 minute, pana cand incep sa se rumeneasca usor. A nu se arde, pentru ca usturoiul ars poate da un gust amarui.
Se adauga buchetelele de broccoli in tigaie si se amesteca bine cu usturoiul si uleiul timp de aproximativ 5-7 minute, amestecand din cand in cand, pana cand devine usor crocant si incepe sa se inmoaie.
Se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, si continuati sa gatiti-l pana cand este gata. Broccoli trebuie sa ramana crocant si nu devine prea moale.
Dupa ce este gata, se poate stropi cu putin suc de lamaie sau cu fulgi de ardei iute.
Se transfera intr-un bol sau pe un platou de servire si se serveste cald.

recomand si aceste retete:

Caponata cu vinete

caponata cu vinete

Salata de conopida cu maioneza

Salata de conopida cu maioneza

Pastai cu usturoi reteta traditionala romaneasca

pastai cu usturoi

 

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.