Ciorba de urzici cu orez

Ciorba de urzici cu orez

Ciorba de urzici cu orez. Reteta de ciorba de urzici. Retete cu urzici.

Este o reteta traditionala si hranitoare, apreciata in special in sezonul de primavara cand urzicile sunt proaspete si bogate in nutrienti. Aceasta ciorba este o combinatie delicioasa de gusturi si texturi, iar orezul adauga o consistenta si mai satioasa. Optional, mai puteti adauga si alte legume.

Urzicile sunt o sursa bogata de vitamine si minerale, precum vitamina A, vitamina K, vitamina C, fier si calciu, iar consumul regulat de urzici poate ajuta la intarirea sistemului imunitar si la prevenirea bolilor.
Au proprietati antiinflamatorii si antioxidante, care pot ajuta la combaterea inflamatiilor si a stresului.
Consumul de urzici poate contribui la detoxifierea organismului si la eliminarea toxinelor.
Urzicile pot ajuta la mentinerea sanatatii pielii, parului si unghiilor datorita continutului lor de vitamine si minerale esentiale. Au un continut scazut de calorii si bogat in fibre, ceea ce le face o optiune excelenta pentru persoanele care urmeaza o dieta sanatoasa si echilibrata.

Ingrediente:

500g urzici proaspete sau congelate
1 ceapa mare, tocata marunt
1 morcov, taiat cubulete
1/2 cana de orez
1,5 litri de apa sau supa de legume
2 linguri de ulei
patrunjel proaspat, tocat
leustean proaspat, tocat
Sare si piper, dupa gust
bors

Mod de preparare reteta ciorba de urzici cu orez

Se pregatesc ingredientele.
Daca folositi urzici proaspete, spalati-le bine sub apa rece pentru a elimina impuritatile. Daca folositi urzici congelate, decongelati-le in prealabil.
Se incinge uleiul intr-o oala mare. Se adauga ceapa si se caleste pana devine usor transparenta.
Se adauga cubuletele de morcovi si se calesc cu ceapa cateva minute.
Se adauga urzicile si se amesteca cu legume. Se gatesc timp de 5-7 minute, pana cand se inmoaie usor.
Se toarna apa sau supa de legume peste legume si urzici.
Se reduce focul si se lasa ciorba sa fiarba la foc mic timp de aproximativ 20-25 de minute, sau pana cand legumele sunt moi.
In timp ce ciorba fierbe, se spala bine orezul in apa rece.
Se adauga orezul in oala si se fierbe ciorba timp de inca 10-15 minute sau pana cand orezul este fiert.
Se adauga sare si piper.
La final, se adauga patrunjelul si leusteanul tocat si se amesteca.
Se acreste cu bors.
Pofta buna!

recomand si aceste retete:

Ciorba de stevie cu legume reteta traditionala romaneasca

ciorba de stevie

Ciorba de dovlecei a la grec

Ciorba de dovlecei a la grec

Bors de urzici cu leustean

bors de urzici cu leustean

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.