Bors de urzici cu leustean
Bors de urzici cu leustean. Retete cu urzici. Reteta traditionala de ciorba de urzici. Ciorba cu verdeturi de primavara. Reteta de post. Ciorba de post. Bors de post cu urzici.
Borsul de urzici este o delicioasa si sanatoasa ciorba traditionala romaneasca, potrivita mai ales in perioada primaverii, cand urzicile sunt proaspete si pline de nutrienti. Aceasta supa este bogata in fier si vitamine, contribuind la intarirea sistemului imunitar si la mentinerea sanatatii.
Se poate prepara cu carne de porc sau vita, dar poate fi si vegetariana. Eu prefer varianta aceasta. Este o mancare nutritiva si sanatoasa, ideala pentru sezonul de primavara, cand frunzele proaspete de urzici sunt disponibile in piete si gradini.
Este o mancare nutritiva si sanatoasa, ideala pentru sezonul de primavara, cand frunzele proaspete de urzici sunt disponibile in piete si gradini. Este gustoasa si reconfortanta.
Aceasta ciorba va va incanta papilele gustative si va va oferi o portie generoasa de nutrienti si vitamine, revitalizandu-va organismul si oferindu-va o senzatie reconfortanta si gustoasa.
Ingrediente:
500 gr urzici
1 ceapa
1 pastarnac
1-2 morcovi
1 radacina de patrunjel
2 linguri de ulei
2 linguri de orez (optional)
500 ml bors
leustean
sare, dupa gust
Mod de preparare reteta Bors de urzici cu leustean:
Se pregatesc ingredientele. Legumele se curata si se taie cubulete sau se dau pe razatoare.
Ceapa se caleste in ulei.
Se pun la fiert ceapa, morcovul, pastarnacul si radacina de patrunjel cu un litru de apa. Se lasa cam 30 de minute sau pana cand legumele s-au inmuiat.
Intre timp, urzicile se curata si se pun intr-un bol mare cu apa rece.
Se clatesc bine si se lasa la scurs intr-o sita.
Urzicile se toaca marunt si se pun in oala, impreuna cu orezul si se fierb 15 minute.
Leusteanul se taie marunt si se pune in oala.
Se serveste fierbiente, eventual cu o lingurita de hrean ras.
Pofta buna!
Recomand si aceste retete:
Ciorba de stevie cu legume reteta traditionala romaneasca