Drob de miel

Drob de miel

Drob de miel este inca o reteta traditionala pentru masa de Pasti, reteta din cartea Sandei Marin.
Uneori, la mijloc se mai pun si oua fierte tari. Este nelipsit de pe masa de sarbatori.

Un alt drob foarte gustos este drobul dobrogean, drob in care se pune multa verdeata si care este foarte delicios. Greu de ales intre drob de miel si cel dobrogean.

Puteti inlocui organele de miel cu cele de pui, puteti folosi ficat, inima si pipote, la care mai puteti adauga si carne tocata.

Drob de miel participa la provocarea lunii aprilie din cadrul proiectului Traditie si gastronomie romaneasca.

Daca nu va place drobul de miel, puteti incerca o varianta mai usoara, reteta de drob de pui.

drob de pui

Ingrediente Drob de miel

maruntaiele de la un miel
2 oua
1 felie de paine, inmuiata in lapte
1 lingura de smantana
verdeata tocata (patrunjel, marar)
2 fire de ceapa verde
sare si piper
1 lingura de untura

Mod de preparare reteta Drob de miel

Organele de miel se curata si se spala si se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Se scot si se lasa sa se raceasca.
Maruntaiele de miel se toaca marunt sau se dau prin masina. Se adauga ouale, painea,piperul, smantana, verdeata, ceapa verde tocata marunt si sarea.
Prapurul se spala bine, in mai multe ape.
Forma de copt se unge cu untura. Se intinde prapurul in tigaie si se lasa marginile sa atarne pe dinafara, acesteaa vor acoperi drobul.
Se aseaza umplutura in forma de copt, se niveleaza cu lingura si se acopera cu prapurul. Se da tava la cuptorul preincalzit. E gata cand s-a rumenit si se desprinde de pe peretii formei de copt.
Se lasa sa se raceasca si se feliaza.

Incercati si voi aceasta reteta de drob de miel.
Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.