Ciorba de miel

Unul dintre felurile traditionale care se regaseste pe masa de Paste este ciorba de miel.

Reteta de ciorba de miel este din Cartea de bucate a Sandei Marin.

Am mai intalnit si alte retete, unde se adauga tarhon.

ciorba de miel

Ingrediente Ciorba de miel

2 l apa
1 l bors
1 kg miel (cap si coaste)
1 morcov
1 patrunjel
1 ardei rosu
1 telina mica
1 ceapa
verdeata
200 g fasole verde
sare
cateva linguri de smantana
3 linguri de orez
1 galbenus

Mod de preparare reteta Ciorba de miel

Legumele se curata, se spala si se taie cubulete.
Se pune apa cu sare la fiert, iar cand incepe sa fiarba se pune capul de miel si coastele. Dupa ce da in clocot, se ia spuma si se adauga morcovul, ceapa, telina, ardeiul rosu si fasolea verde. Cand s-au fiert, se adauga borsul fiert separat. Se adauga orezul si se lasa sa fiarba.
Se amesteca smantana cu galbenusul, se adauga zeama si se amesteca, apoi se pune totul peste ciorba.
Se serveste cu ardei iuti.

pofta buna la ciorba de miel!

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.