
Pulpa de miel la cuptor
Pulpa de miel la cuptor este o friptura care nu lipseste de pe masa de Pasti. De data aceasta, de mare ajutor mi-au fost caserola pentru marinat si aparatul de vidat Food Saver, mi-au salvat timp. Nu a mai trebuit sa las carnea peste noapte la frigider, ci a fost de ajuns sa videz de trei ori. Acelasi rezultat, dar intr-un timp mult mai scurt.
Vezi mai jos cum se prepara reteta.
Ingrediente
1 pulpa de miel
1 plic de amestec pentru friptura de miel Kotanyi
3-4 cartofi mari
Mod de preparare reteta pulpa de miel la cuptor
Pulpa de miel se spala si se curata de impuritati.
Se usuca cu prosoape absorbante.
Se aplica ulei cu spray sau cu pensula, astfel incat condimentele sa adere pe pulpa.
Se aplica amestecul de condimente pe ambele parti.
Se pregateste aparatul Food Saver. Pulpa de miel se aseaza in caserola pentru marinare rapida, se inchide capacul si se intoarce butonul pe pozitia „inchis”.
Se ataseaza furtunul la caserola si la aparatul de vidat Food Saver si se videaza de 3 ori.
Pulpa de miel se pune in tava unsa cu putin ulei si se da la cuptor.
Se lasa in cuptor pentru 10 minute.
Intre timp, se curata cartofii si se taie in bucati mari. Se adauga in tava, pe langa pulpa.
Tava se acopera cu folie de aluminiu. Dupa aproximativ o ora (depinde si de marimea bucatii de carne), se ia folia de aluminiu.
Friptura se mai tine vreo 10 minute sau pana cand se rumeneste carnea.

