Zarzavat pentru iarna

Zarzavat pentru iarna

O conserva care nu trebuie sa lipseasca de pe rafturile camarii, este cea de zarzavat. Prefer sa o fac pe cea fara conservant, de aceea am ales metoda cu sare. Pentru ca are si leustean in compozitie, se foloseste la ciorbe.
Reteta nu vine cu cantitati exacte si se pare ca regula este de 200 de grame de sare grunjoasa la un kg de legume. Eu am pus mai putina, mi s-a parut cam mare cantitatea de sare si am folosit mai multe radacinoase.

Ingrediente

morcovi
ardei grasi
pastarnac
patrunjel, radacini si frunze
leustean
gulii
telina
sare grunjoasa

Mod de preparare reteta Zarzavat pentru iarna

Se curata si se spala toate legumele.
Se taie in bucati si se dau prin robot, dar puteti folosi si o razatoare.
Se pune intr-un bol mare un rand de zarzavat, peste care se presara sare si apoi inca un rand de zarzavat si iar sare si se continua pana cand am folosit tot zarzavatul. Se lasa deoparte cateva ore, pana lasa zeama. Fiind mai mult radacinoase, nu au lasat prea multa.
Se pune zarzavatul in borcane, cu tot cu zeama, se pune deasupra o lingurita de sare si se infileteaza borcanele.
Se pastreaza in loc racoros, cum ar fi camara sau pivnita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.