Retete romanesti

Supa de pui cu taitei de casa – Chicken noodle (homemade) soup

For English version scroll down
Poate vi se pare cam haios ca am facut supa de pui in mijlocul verii,dar saptamana trecuta a fost foarte friguroasa aici la polul frigului al Romaniei… Se zice ca intr-o dimineata (si eram in iulie) ar fi fost 0 grade Celsius. Nu pot sa confirm daca e adevarat sau nu,dar cu siguranta a fost o saptamana friguroasa, parca parca dadea sa ninga.
Asa ca Supa de pui cu taitei a fost foarte binevenita. Probabil stiati deja ca asta urmeaza dupa ce ati vazut ultima mea postare, Taitei de casa. O supa naturala cap – coada,asta daca nu pui ca puiul era din comert.
Ingrediente:
tacam de pui, 3 bucati de spate
1 ceapa
1 morcov
2 tulpini de telina (apio)
1 radacina de patrunjel
patrunjel proaspat
sare,piper
Chiar daca era frig, nu prea am vrut sa fac aburi asa ca am ales sa fierb tacamul la kukta. Cam 20 de minute dupa ce a inceput sa fluiere.
Am pus legumele si tacamul spalat la fiert,am inchis kukta si am dat la fiert.
Am scos supa si am strecurat-o si am pus-o intr-o oala.Am adaugat si taiteii de casa,am acoperit cu un capac si am tinut pe foc cateva minute pana s-au fiert taiteii.
Se serveste cu morcov si patrunjel fiert,bucati de pui si patrunjel tocat. Nu uitati de piper!
Might sound weird that I made chicken noodle soup in the middle of the summer,but last week it was really cold. So this soup it was highly enjoyed and welcome as well.

Ingredients:
3 chicken backs or any parts of chicken
1 onion
1 carrot
1 parsley root
2 celery ribs
parsley leaves
salt and freshly grounded pepper
Homemade noodles

I used the pressure cooker to boil the washed chicken and cleaned vegetables. I left it boil for about 20 minutes from the time it started to whistle.
When ready,I strained the soup, put it in a pot and added the homemade noodles  I left the pot on until the noodles were boiled.
Serve with the boiled carrot and parsley root and pieces of chicken. Sprinkle with chopped parsley leaves and freshly grounded pepper.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.