Curry verde thailandez

Curry verde thailandez

Unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare din Thailanda este Curry verde thailandez, o explozie de arome, majoritatea neintalnite in bucataria romaneasca.
Nu stiu daca e mancarea de care sa te indragostesti la prima vedere, eu eram tanara cand am incercat-o pentru prima oara si eram la primul contact cu gastronomia thailandeza, cu doar cateva tentative de mancare asiatica la activ. Nici cu felurile spicy nu ma prea intelegeam, deci a durat ceva pana cand ne-am acomodat.

Si totusi nu in Thailanda am ajuns sa iubesc acest curry, acolo era prea pur, prea trebuia sa fii de prin partea locului sa il apreciezi. Am ajuns sa ador mancarea asta tocmai prin Nordul Americii si datorita pastei pe care am folosit-o si in reteta de mai jos.

Este pasta cea mai cunoscuta, cea mai buna din cele incercate de mine si este fabricata in Thailanda. Este acceptabil de iute, mai degraba mild, eu zic ca se putea si fie si mai mult, dar probabil de aceea este asa de populara printre cei din din afara tarii de origine al acestui curry.

La noi se gaseste pe koreanfood.ro. De asemenea, am folosit si sos de peste, dar acesta este optional deoarece pasta contine si acest ingredient.

 

Incercati si reteta de curry cu pui si smantana

Ingrediente curry verde thailandez

– 2 linguri pasta de curry verde
– 1 cutie de lapte de cocos
– 1 vanata mica
– 100 gr fasole verde din conserva
– 250 g piept de pui
– 1 lingura de ulei
– 1 lingurita sos de peste (optional)
– frunze de coriandru

Mod de preparare reteta Curry verde thailandez

Se curata si se spala pieptul de pui si se taie in cuburi de 1,5 cm. Vanata se curata si se taie in cuburi de marime egala. Fasolea se scurge de lichid.
Se pune uleiul intr-o craticioara si cand s-a infierbantat se adauga pasta de curry verde. Se amesteca repede. Aveti grija cand inhalati fumul.
Se adauga laptele de cocos si se amesteca. A nu se fierbe in clocot, laptele de cocos se va separa. Se adauga cuburile de vanata, fasolea verde si se lasa sa fiarba la foc mic 5 minute.
Se adauga si pieptul de pui si optional sosul de peste. Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand carnea si legumele s-au fiert.
Se serveste cu orez la aburi si se presara deasupra frunze de coriandru.

In poza de mai sus aveti si pasta de curry de care vorbeam, eu o recomand cu mare drag.
Incercati si voi  Curry verde thailandez.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.