Cum merge dieta
Nothing tastes as good as skinny feels!
Am schimbat prefixul. Si daca acum doua saptamani cantarul statea intepenit la 72 de kg,astazi mi-a aratat 69,6 kg. Deci ma incadrez perfect in plan.
Acum sa va spun cum au decurs cele doua saptamani. Primele zile au fost cele mai grele,probabil pentru ca rutina obisnuita se schimba,iar organismul se acomoda. Am baut fara nici o problema cei 2 litri de apa,neaparat cate un pahar dimineata si inainte de culcare. Cate un pahar de apa am baut si inaintea fiecarei mese.
La micul dejun am avut cafea cu lapte si fulgi de ovaz cu apa fierbinte si curmale sau mere. Cateodata am inlocuit fulgii de ovaz cu o felie de paine cu branza de vaci cu un continut de grasime scazut. Felia de paine a fost intotdeauna mai mica decat ce obisnuiam inainte. Mentionez,ca de obicei nu mananc paine,doar daca pun ceva pe ea la micul dejun. Deci mie nu de la paine mi se trageau kg in plus.
La pranz nu am gatit special pentru mine,ci am servit portii mai mici decat de obicei. Sau daca am mancat supa la ora 1,felul doi l-am servit la ora 3.Nu am mancat carne de porc in aceasta perioada.
Prima saptamana am facut diferite salate cu linte,la care am adaugat zeama de lamaie si ulei de masline extra virgin. Si am mancat iute,ca de obicei.
Nu am mancat lucruri prajite in baie de ulei. De fapt,de obicei nu consumam astfel de prajeli si pregatim carnea si cartofii la cuptor.
Cea mai buna cina pentru mine a fost un ou fiert tare. Probabil aici a fost cel mai greu in prima saptamana si aici a fost nevoie de mai multa ambitie. Dar am observat ca mancand un ou fiert tare, pot sa merg la culcare linistita,fara sa-mi fie foame. Dar nu aceasta a constituit cina mea in fiecare seara. Uneori am mancat la fel ca si alte dati,dar nu am depasit niciodata ora 8,cateodata chiar am reusit sa ma opresc la ora 6.
Si acum sa vedem cum m-am descurcat cu dulciurile si zaharul. Pentru ca la ultima dieta am simtit ce inseamna sevrajul de zahar,am zis ca daca simt nevoia o sa iau o lingurita de miere sau o bucatica de ceva dulce.Am fost la ziua unui baietel drag mie si am servit o felie mica de tort si una de prajitura,cantitati foarte mici in comparatie cu aceeasi zi de nastere anul trecut. Si chiar nu am avut nevoie mai mult de atat.
A doua saptamana ,am avut doua patratele de ciocolata cu continut mare de cacao.
Nu vreau sa fiu ipocrita si sa va mint. Din experienta anterioara stiu ce inseamna sevrajul de zahar si n-am vrut ca dieta sa fie un chin. Si atat de putin dulce mi-a ajuns. In ziua in care am mancat feliuta de tort (chiar ca a fost mica) am mai mancat o bucatica de piept de pui,un pahar de vin de casa si dupa ora 6 nu am mai mancat nimic.
Urmeaza o perioada mai grea,vin sarbatorile si sunt constienta ca saptamana aceasta s-ar putea sa nu dau jos nimic,dar ma voi bucura daca pot mentine aceasta greutate. Va fi si greu ca kilogramele vor oscila intre 69 si 70 in cursul zilei,solutia e sa nu ma mai cantaresc asa de des sau sa ascund cantarul :)))
Ce greseli am facut? M-am cantarit prea des,pentru ca am vrut sa-mi urmaresc progresul. N-am facut destul sport,in afara de plimbarile zilnice.Stiu ca se poate mai mult ,dar de astazi vreau sa incep Tae Bo.
Cu ce probleme m-am confruntat? Constipatia. Cam dupa 10 zile. Mi s-a parut ciudat,dar probabil ca organismul se adapta noului stil de a manca. Am trecut cu bine si peste asta. Dar nu stiu daca este ceva normal la dieta. Nu m-as fi gandit sa fie o problema,doar mananc mai usor.
Sarbatorile noastre vor fi altfel,le vom sarbatori in familie,fara musafiri,dar totusi vreau ca fetele mele sa cunoasca traditiile Pastelui. Nu voi face tort,nici oua umplute,nu voi face nimic care sa contina calorii foarte multe. Zilele acestea voi posta si o idee de meniu. Desi gatesc multe retete asiatice,de Pasti voi sta departe de ele. Ma gandesc la un Paste light,dar totusi cu mancaruri romanesti. Poate imi dati o mana de ajutor si veniti cu niste sugestii.
Nothing tastes as good as skinny feels!
2 comentarii
Corina
Bravo Miti, tine-o tot asa! Si eu ma gandesc la un meniu de Pasti usor, mai ales ca sarbatorim singuri aici. Ma gandesc la o ciorba de legume si o varza a la Cluj, o salata de vinete eventual. Dulce inca nu stiu ce o sa fac, traditional ar fi pasca si/sau cozonac, dar mai vad eu!
Mitinita MiniChefs
Varza a la Cluj planuiesc si eu,doar ca sa fie ceva asemanator sarmalelor si totusi din zona. La desert planuiesc un cheesecake 🙂