
Shatta – Pasta arabeasca de ardei iuti cu ierburi
Acum ceva vreme,pe facebook, am vazut la Brigytte un fel de pasta care mi-a atras atentia. Semana tare mult cu pasta de bruschette pe care am facut-o asta toamna si cum aveam coriandru la sare ,am si executat reteta care e iesit in topul cautarilor pe Google. Nu m-a dezamagit reteta,ba dimpotriva,mi-a placut la nebunie combinatia asta iute si plina de arome. Si cum coriandrul a inceput sa creasca ,o voi repeta in curand si imi voi umple borcanelele. Data viitoare voi folosi mixerul vertical si consistenta va fi asemanatoare unei paste.
Ingrediente:
5 ardei iuti rosii,uscati
o mana de patrunjel
o mana de coriandru
2 catei de usturoi
1/2 lingurita chimion (cumin)
sare si piper
2 linguri de ulei de masline
Mod de preparare:
Toate ingredientele se introduc in mojar si se piseaza. Puteti folosi si un mixer vertical.
Se pune continutul intr-un borcan sau recipient de sticla si se pastreaza la frigider.


4 comentarii
Teobucatar
Pasta asta tre sa i-o fac surpriza sotului! Sa nu spui nimic:)
Mitinita MiniChefs
Nici daca as vrea,n-as avea cum :)))
Laura@Transylvanian Kitchen
Plina de arome…Cam pentru ce se foloseste aceasta pasta?
Mitinita MiniChefs
La carne,la legume,in general la orice vrei sa-i dai aroma. Am auzit ca e excelenta si pentru carnea facuta la gratar.