Chiftelute cu sos de kimchi
Borcanul cu Kimchi de varza nu prea lipseste din frigider in ultima vreme.
Si cum tare imi place sa-mi dau frau imaginatiei,am luat in vizor ingredientele din frigider si am decis pe loc ce vreau sa gatesc. Mai facusem eu niste Chiftelute coreene,dar acum vroiam ceva cu sos si cred ca mancarea asta trebuie sa fie un fel de comfort food pentru cei ce iubesc bucataria coreana.
Chiftelute cu sos de kimchi este o reteta fusion intre bucataria romaneasca si cea coreana, chiftelutele sunt facute dupa o reteta romaneasca (folositi reteta proprie), iar sosul foloseste ingrediente coreene.
Ingrediente Chiftelute cu sos de kimchi
4 chiftele
un bol cu kimchi de varza
200 ml de apa (poate sa fie si zeama de la kimchi sau combinatia celor doua)
2-3 linguri de amidon alimentar
1 lingura de sos de soia
ceapa verde pentru deasupra
Mod de preparare reteta Chiftelute cu sos de kimchi
Se pun chiftelutele intr-o tigaie,dupa ce s-au incalzit adaugam si kimchi-ul.
Intre timp,amestecam apa si amidonul si le adaugam in tigaie. Mai puteti umbla la cantitati daca vreti sa fie mai fluid sau mai gros sosul.
Amestecam pana se ingroasa sosul si adaugam sosul de soia.Se orneaza cu ceapa verde taiata.
Se serveste cu orez alb simplu sau ca atare.
Daca vreti ceva mai diferit, incercati Chiftelute cu sos de kimchi
Un comentariu
Laura@Transylvanian Kitchen
O minunatie! Nu am mancat asa ceva pana acum, dar ma tenteaza 😀