Asia,  Bucataria internationala,  De post,  Legume

Curry verde cu naut si dovlecei

Din bucataria tailandeza curry verde este una dintre cele mai cunoscute retete, pe care o gasiti si pe site. O versiune vegetariana a acestei retete este curry verde cu naut si dovlecei.
Pasta de curry verde gasiti la koreanfood.ro, cea folosita de mine o puteti vedea intruna din imaginile din galerie. Dupa parerea mea, estea cea mai buna.

Ingrediente Curry verde cu naut si dovlecei

2 dovlecei mici
1 cutie de naut SunFood (400 g)
2 linguri de pasta de curry verde (sau dupa gust)
1 cutie de lapte de cocos
1 lingura de ulei
1 lingurita de fish sauce (tot de la koreanfood.ro)

Mod de preparare reteta Curry verde cu naut si dovlecei

Nautul se scurge de lichid. Dovleceii se spala si se taie in bucati egale.
Se pune uleiul intr-o craticioara. Se desface laptele de cocos si se iau 2 linguri din untul de cocos care se pun in craticioara. Dupa ce s-a topit, se adauga pasta de curry verde, se lasa cam un minut sau pana apoi se adauga restul de lapte de cocos. Dupa ce s-a incalzit, se pun dovleceii si nautul. Se lasa sa fiarba la foc mic pana cand se inmoaie dovleceii.
Se serveste cu orez la aburi sau cu taitei de orez.

Incercati si voi Curry verde cu naut si dovlecei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.