Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel la cuptor este o friptura care nu lipseste de pe masa de Pasti. De data aceasta, de mare ajutor mi-au fost caserola pentru marinat si aparatul de vidat Food Saver, mi-au salvat timp. Nu a mai trebuit sa las carnea peste noapte la frigider, ci a fost de ajuns sa videz de trei ori. Acelasi rezultat, dar intr-un timp mult mai scurt.
Vezi mai jos cum se prepara reteta.

Ingrediente

1 pulpa de miel
1 plic de amestec pentru friptura de miel Kotanyi
3-4 cartofi mari

Mod de preparare reteta pulpa de miel la cuptor

Pulpa de miel se spala si se curata de impuritati.

2

Se usuca cu prosoape absorbante.
Se aplica ulei cu spray sau cu pensula, astfel incat condimentele sa adere pe pulpa.

3

Se aplica amestecul de condimente pe ambele parti.

4

Se pregateste aparatul Food Saver. Pulpa de miel se aseaza in caserola pentru marinare rapida, se inchide capacul si se intoarce butonul pe pozitia „inchis”.

5

Se ataseaza furtunul la caserola si la aparatul de vidat Food Saver si se videaza de 3 ori.

6

Pulpa de miel se pune in tava unsa cu putin ulei si se da la cuptor.

7

Se lasa in cuptor pentru 10 minute.
Intre timp, se curata cartofii si se taie in bucati mari. Se adauga in tava, pe langa pulpa.

8

Tava se acopera cu folie de aluminiu. Dupa aproximativ o ora (depinde si de marimea bucatii de carne), se ia folia de aluminiu.
Friptura se mai tine vreo 10 minute sau pana cand se rumeneste carnea.

9

 

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.