Paine greceasca

180 min

mediu

1 portii

Unul dintre cele mai placute mirosuri in bucatarie, este acela de paine proaspata. De aceea, cand vremea este friguroasa, pornim cuptorul si coacem paine. O paine foarte delicioasa, este aceea de pe meleagurile grecesti, aromata cu ulei de masline, oregano si masline.

Ingrediente Paine greceasca

675 gr faina alba
2 lingurite sare
25 gr drojdie proaspata
350 ml apa calduta
5 linguri de ulei de masline extra virgin
2 linguri de oregano proaspat
175 gr de masline negre fara samburi,taiate bucati

Mod de preparare reteta Paine greceasca

Intr-un vas se amesteca drojdia si jumatate din cantitatea de apa. Eu le-am lasat peste zi ,dar se poate folosi deindata. Se pune apa cu drojdia in mijlocul fainii,se adauga restul de apa,sarea si uleiul de masline.Se amesteca pana obtineti un aluat moale.
Rasturnati aluatul pe o masa pe care ati presarat faina si framantati 8-10 minute.
Se pune aluatul intr-un vas si se acopera cu o folie unsa cu ulei. Se lasa la cald sa creasca cam o ora sau pana cand isi dubleaza volumul. Eu l-am lasat peste noapte.
Punem iar aluatul pe suprafata de lucru si intindem o foaie pe care asezam bucatile de masline negre.
Se adauga si oregano si se impatureste usor. Se formeaza painicile si se pun in tava.
Am facut si doua fasii pe care le-am rasucit si le-am pus aproape de capete,dar nu prea s-au observat.
Se lasa tava acoperita deoparte cam 45 de minute apoi se da la cuptorul preincalzit la 220 C si se coc 35-40 de minute pana sunt rumenite sau pana suna a gol cand sunt batute pe spate.

Incercati si voi sa faceti  Paine greceasca

 

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *