Crema cu cacao pentru prajituri si tort

10 min

simplu

1 portii

O reteta de baza pentru cei care fac deserturi acasa este reteta de crema cu cacao pentru prajituri si tort.

Cei care au gustat crema cu cacao pentru prajituri si tort au spus ca e la fel ca cea de cofetarie, de fapt am reteta de la un cofetar cu multi ani de experienta in spate si care a preparat deserturile multor celebritati de la noi.

Pastrati reteta de crema cu cacao pentru prajituri si tort la loc sigur, veti avea nevoie de ea.

Ingrediente Crema cu cacao pentru prajituri si tort

1 ou
250 g de zahar
25 – 50 ml de lapte
250 g de unt la temperatura camerei
1 lingurita de cacao (puteti adauga mai mult daca e nevoie)

Mod de preparare Crema cu cacao pentru prajituri si tort

Intr-o craticioara punem oul, zaharul si laptele si incalzim. Mai intai adaugam 25 ml de lapte, daca simtiti ca mai e nevoie adaugati si restul. Amestecam continuu, pana se topeste zaharul.
Luam deoparte si amestecam continuu pana se raceste.
Dupa ce s-a racit, mixam cu untul si cacao cernuta, pana devine cremos. Adaugati arome, daca e cazul.
Se foloseste la torturi si prajituri.

Faceti si voi reteta de crema de cacao pentru prajituri si tort reteta voastra de baza.

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “Crema cu cacao pentru prajituri si tort”

  1. Am facut crema exact ca in reteta, este ok dar va sfatuiesc sa puneti mai putin zahar, este mult, mult prea dulce, si gustul de unt e puternic, cred ca daca ati pune 2 oua ar fi mai ok, plus de asta puteti sa micsorati cantitatile, noua ne-a ramas multa crema.
    Spor la bucatarit!

    1. Si mie mi s-a parut foarte dulce, dar asa am primit reteta de la un cofetar si am incercat-o ca atare. Mi-a amintit de crema din prajiturile comuniste.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *