Baclava cu nuca si cardamon

baclava cu cardamon si nuca1

40 min

mediu

4 portii

Motivul pentru care imi place sa lucrez cu foi de placinta este momentul cand musc din foile crocante. De cele mai multe ori le folosesc la strudel, placinta cu branza sau cu portocale, iar cand vreau un dulce mai altfel fac baclava cu nuca si cardamon.

Cardamonul il puteti adauga si dupa gust sau il puteti combina cu putina scortisoara sau nucsoara.

Daca vreti un desert de post, inlocuiti in reteta de baclava cu nuca si cardamon, untul cu ulei sau margarina.

baclava cu cardamon si nuca4

Ingrediente Baclava cu nuca si cardamon

1 pachet foi de placinta (400 g)
1 pachet unt
175 cana zahar
1 lingurita cardamon Kotanyi
2 cani nuci macinate ( cana de 200 ml)
100 ml cana apa
50 ml suc de lamaie, proaspat stors
50 ml miere de albine

Mod de preparare Baclava cu nuca si cardamon

Se preincalzeste cuptorul.
Se scot foile de placinta din pachet , se pun langa suprafata de lucru si se acopera cu un prosop de bucatarie curat.
Se unge tava cu unt si se adauga prima foaie. Se unge foaia cu unt si adauga urmatoarea foaie si se continua tot asa pana s-au folosit jumatate din foi.
Se amesteca 50 g de zahar cu nucile si se presara pe toata suprafata foii de placinta.
Se adauga restul foilor, aplicand unt pe fiecare foaie in parte.
Inainte de a da tava la cuptor, se taie baclavaua in romburi, dar nu se taie pana jos, mai degraba se cresteaza pentru a putea fi mai usor de taiat dupa ce s-a facut placinta. Altfel, foile de placinta se vor rupe in multe bucati si va fi mai greu de feliat.

Incercati si voi baclava cu nuca si cardamon.

Comentează folosind contul de Facebook

Un comentariu la “Baclava cu nuca si cardamon”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *