Retete romanesti

Zmeurata

Am mai facut visinata si afinata si ma gandeam oare nu s-ar putea face si zmeurata?Si s-a putut.Am folosit zmeura congelata,dar nu mai tin minte cat zahar am pus.Am folosit alcool dublu rafinat,o portie de alcool si doua de apa. Precis ca iese foarte bun cu vodca!

Ingrediente:
500 gr zmeura congelata sau proaspata
200 gr zahar
250 ml alcool dublu rafinat
500 ml apa

Se adauga zmeura ,zaharul si alcoolulintr-o sticla sau damigeana.
Se lasa 1-2 zile,ca sa se topeasca zaharul.Se scutura sticla din cand in cand.
Se adauga apa si se mai tine doua saptamani,nu uita sa scuturi sticla.
Se scoate zmeurata,fara zmeura si se pune in sticle care se astupa bine.

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.