Spanakopita (Gordon Ramsay) placinta greceasca cu spanac

Spanakopita (Gordon Ramsay)

Spanakopita (Gordon Ramsay)

V-am promis ca o pun inainte de Pasti,am executat-o si eu din nou saptamana trecuta,noi atunci am avut sarbatorile. Mereu am avut impresia ca este o reteta mai complicata,dar pe cat de simpla a fost pe atat de buna. De cand l-am primit pe Gordon de la Anto  am facut reteta de doua ori.
Hai ca nu va mai tin de vorba ca stiu ca unii ati planificat-o, spor la treaba si sa reveniti cu impresii.

Ingrediente placinta cu spanac:
2 cepe mari, tocate marunt
2 linguri de ulei
500 gr spanac (am folosit congelat)
varf de cutit de nucsoara
250 gr de feta,sfaramata
2 oua
200 ml smantana
1 pachet foi de placinta
1 ceasca de ulei
piper proaspat macinat

Mod de preparare reteta Spanakopita (Gordon Ramsay)

Se infierbanta tigaia si se caleste ceapa.Se ia deoparte tigaia si se lasa sa se raceasca.
Intr-un bol se amesteca spanacul -bine stors de apa ,nucsoara,feta,ouale,smantana si piperul.Sare nu am adaugat,deoarece feta este sarata.Adaugam ceapa calita si amestecam bine compozitia.
Intr-o tava de marimea foilor de placinta,adaugam prima foaie de placinta si o ungem cu ulei. Restul foilor se acopera cu un prosop ,ca sa nu se usuce. Continuam cu jumatate din foi.GR pune spanac peste fiecare foaie,eu am pus toata umplutura la mijloc. Dupa ce punem umplutura,adaugam si restul foilor. Fiecare foaie se va unge cu ulei. Ultima foaie adaugata se va increti sau se pot cresta in romburi,ca sa fie mai usor de taiat.
Se da tava la cuptorul preincalzit si se coace cam 50-60 de minute sau pana cand suprafata placintei se rumeneste. Se lasa sa se raceasca inainte de a felia.

Spanakopita

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

36 comentarii la “Spanakopita (Gordon Ramsay) placinta greceasca cu spanac”

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.