Rosii uscate la soare
Nu putem spune ca borcanelele de rosii uscate la soare sunt ieftine, asa ca nu mai bine ni le uscam noi? Profitam de soarele puternic din timpul verii si obtinem rosii deshidratate.
Se spune ca cele mai bune rosii deshidratate sunt cele obtinute pe acoperisul unei Dacii, deci e posibil ca si bunicile noastre foloseau metoda. Sau Daciile nu sunt chiar atat de batrane?
Recomand sa folositi o tava de metal si sa gasiti un loc unde e soare toata ziua. In timpul noptii, lasati tava in camera si dimineata o scoateti din nou la soare.
Ingrediente
rosii de gradina, de preferat cele lunguiete
Mod de preparare reteta rosii uscate la soare
Rosiile se spala,se lasa sa se usuce sau se sterg de apa.Se vor taia in patru si se vor aseza pe o tava de metal.Tava se aseaza la soare, eventual se poate aseza niste tifon deasupra.
Se tin 3-4 zile sau pana cand feliile de rosii s-au uscat. Depinde cat de groase au fost feliile. Din cand in cand se vor intoarce. Nu trebuie sa fie foarte uscate, mai degraba gumate.
Se pot pastra in ulei de masline, de floarea soarelui, vegetal sau la congelator.
Se folosesc la antipasto, salate, pizza, paine, feluri de mancare cu paste, etc.