Orez prajit cu pui si sos de stridii

10 min

simplu

2 portii

Orez prajit cu pui si sos de stridii. Cum sa prepari orez in stil asiatic. Reteta de orez prajit.
De sos de stridii ati mai auzit, el este cunoscutul oyster sauce, un sos care nu miroase prea bine, dar odata ce ajunge in mancare ii da un gust placut. Asta dupa ce te obisnuiesti cu aroma lui.
Este o reteta simpla pe care o puteti pregati cu fel de fel de legume pe care le aveti acasa. Carnea de pui se poate omite sau inlocui cu vita sau porc. De asemenea, puteti opta si pentru varianta vegetariana.

Incercati si reteta de pachetele de primavara Spring Rolls

pachetele de primavara cu aluat de placinta

Recomand si orez prajit cu ananas si legume

orez prajit cu ananas

Ingrediente orez prajit cu pui

250 gr piept de pui ,taiat in cubulete de 1 cm
2 bucati de ceapa verde,taiata bucati
2 catei de usturoi,taiati marunt
1/4 lingurita ghimbir pudra
2 linguri de sos de soia
1 lingura de sos de stridii
3 cani de orez alb simplu gatit la aburi,preparat in ziua anterioara
2 linguri de ulei
1/2 lingurita de ulei de susan

Mod de preparare reteta orez prajit cu pui si sos de stridii

Se amesteca pieptul de pui cu ghimbirul pudra si o lingura de sos de soia si se lasa deoparte 10 minute.Se pune wokul pe foc,iar cand s-a infierbantat se adauga uleiul. Se pun bucatile de pui in wok si se prajesc. Se scot deoparte intr-o farfurie. In acelasi wok,se adauga ceapa verde,se caleste putin si se adauga usturoiul.Se adauga orezul care a fost preparat cu o zi inainte,astfel nu va mai fi lipicios si va fi mai usor de prajit. Se amesteca bine,se adauga bucatile de pui, cealalta lingura de sos de soia si sosul de stridii.Se adauga si uleiul de susan si se serveste cald.
 Pofta buna!
 

Va astept si pe pagina de Instagram

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Un comentariu la “Orez prajit cu pui si sos de stridii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.