Mujadarah – orez cu linte – Palestina

Noua ne-a placut foarte mult orezul gatit astfel, fetita mea are o afinitate pentru ceapa prajita,deci acest topping a avut mare succes la ea!
1 cup = 1 cana de 200 ml

Ingrediente:
1 cup linte
2 cup orez
2 cepe mari
3 cup apa
1 lingurita chimion
1/4 cup ulei
sare si piper

Se taie ceapa cubulete sau fideluta si se prajeste.
Cand e maronie la culoare, se scoate si se adauga lintea,apa,sarea si piperul.
Se fierbe cam 10 minute sau pana cand lintea e fiarta pe jumatate.
Se adauga orezul si chimionul si se mai tine pe foc pana e gata si orezul.
Se serveste garnisit cu ceapa prajita.

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

6 comentarii la “Mujadarah – orez cu linte – Palestina”

  1. Draga mea si eu o fac destul de des, numai ca nu stoam ca se cheama asa. Am cautat dar nu am gasit dupa numele pe care mi l-a spus persoana de la care am invatat aceasta reteta. Ma bucur ca am aflat numele ei corect. Este intr-adevar foarte buna! Varianta mea – http://bucatariaelenei.blogspot.com/2009/11/mageandra-un-vis-oriental.html.
    Pentru ca acest comentariu contine un link, nu este nevoie sa-l publici, este mai mult o multumire adresata tie.

  2. ce dragut suna mageandra! puteti sa puneti oricand linkuri spre alte retete, eu sunt o simpla bloggerita, nu fac bani din asta si cu multa placere vreau ca si altii sa cunoasca blogurile si retetete pe care le citesc si eu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

 

X

Retete asemanatoare