
Mujadarah – orez cu linte – Palestina
Noua ne-a placut foarte mult orezul gatit astfel, fetita mea are o afinitate pentru ceapa prajita,deci acest topping a avut mare succes la ea!
1 cup = 1 cana de 200 ml
Ingrediente:
1 cup linte
2 cup orez
2 cepe mari
3 cup apa
1 lingurita chimion
1/4 cup ulei
sare si piper
Se taie ceapa cubulete sau fideluta si se prajeste.
Cand e maronie la culoare, se scoate si se adauga lintea,apa,sarea si piperul.
Se fierbe cam 10 minute sau pana cand lintea e fiarta pe jumatate.
Se adauga orezul si chimionul si se mai tine pe foc pana e gata si orezul.
Se serveste garnisit cu ceapa prajita.


6 comentarii
Cristina
Arata bine. Am vazur reteta asta pe multe site-uri si ma tot pregatesc sa o incerc, mai ales ca sunt o fana a retetelor arabesti.
Mitinita
criss,e foarte buna si mai are si proteine de la linte.
Ti-am admirat falafelul,ar trebui sa fac si eu!
lia
Inca ceva interesant…ce trebue incercat…normal ca ma-m referit la mine hi,hi,hi.Multumim Adina !
Elena Toma
Draga mea si eu o fac destul de des, numai ca nu stoam ca se cheama asa. Am cautat dar nu am gasit dupa numele pe care mi l-a spus persoana de la care am invatat aceasta reteta. Ma bucur ca am aflat numele ei corect. Este intr-adevar foarte buna! Varianta mea – http://bucatariaelenei.blogspot.com/2009/11/mageandra-un-vis-oriental.html.
Pentru ca acest comentariu contine un link, nu este nevoie sa-l publici, este mai mult o multumire adresata tie.
Mitinita
nadina,lia,cristina…va pup!
Mitinita
ce dragut suna mageandra! puteti sa puneti oricand linkuri spre alte retete, eu sunt o simpla bloggerita, nu fac bani din asta si cu multa placere vreau ca si altii sa cunoasca blogurile si retetete pe care le citesc si eu!