Articole culinare

Mujadarah – orez cu linte – Palestina

Noua ne-a placut foarte mult orezul gatit astfel, fetita mea are o afinitate pentru ceapa prajita,deci acest topping a avut mare succes la ea!
1 cup = 1 cana de 200 ml

Ingrediente:
1 cup linte
2 cup orez
2 cepe mari
3 cup apa
1 lingurita chimion
1/4 cup ulei
sare si piper

Se taie ceapa cubulete sau fideluta si se prajeste.
Cand e maronie la culoare, se scoate si se adauga lintea,apa,sarea si piperul.
Se fierbe cam 10 minute sau pana cand lintea e fiarta pe jumatate.
Se adauga orezul si chimionul si se mai tine pe foc pana e gata si orezul.
Se serveste garnisit cu ceapa prajita.

6 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.