
Drob Dobrogean
Am pregatit reteta de drob dobrogean impreuna cu Paula (ea a postat la noi negresa cu mere si prajitura Sumegy) care ne-a invatat un nou mod de a gati acest preparat de Pasti.
Difera de drobul traditional prin adaugarea multor verdeturi. E aromat si nu te vei satura doar cu o felie.
Daca vrei sa incerci si alta varianta de drob, drob dobrogean este o alegere buna si gustoasa.
Ingrediente drob dobrogean
10 oua
1 ceapa
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper negru,proaspat macinat
1 kg carne de porc tocata
organe de la un miel
4 legaturi ceapa verde
4 legaturi leurda
2 legaturi marar proaspat
Mod de preparare reteta drob dobrogean
Se curata organele de miel si se oparesc.
Ceapa alba se curata, se taie cubulete si se caleste.
Se curata ceapa verde si leurda si se adauga la ceapa.
Separat calim si carnea de porc.
Organele de miel se scot din apa, iar dupa ce se racesc se dau prin robot, unele bucati se pot pastra si taia bucati cu cutitul.
Se adauga amestecul de ceapa calita la organe, peste care adaugam si carnea calita. Se adauga si mararul curatat si tocat, impreuna cu 8 oua. Condimentam cu sare si piper si amestecam bine totul. Batem un ou si punem intr-o tava, peste care adaugam amestecul pentru drob. Deasupra drobului mai adaugam inca un ou batut si il intindem cu mana peste toata suprafata.
Se baga tava in cuptorul preincalzit si se lasa cam 45 de minute, intai la foc mare apoi mai scazut. Este gata dupa ce nu mai joaca mijlocul.
Se scoate tava din cuptor, lasam sa se raceasca si taiem in romburi. Ornam cu diferite legume.
De sarbatorile de Pasti incearca si tu reteta de drob dobrogean.


3 comentarii
Anonymous
Tare bun a fost ;)!!!
Mitinita
Cam da!Saru’mana
Anonymous
Buna ziua,
Ma intreb cum sa fie drob turcesc cu carne de porc? La turci se foloseste doar carne de oaie, pui, vita…))) Oricum ramane gustos, dar cu carne de miel este nemaipomenit.