Orez mexican

Mie imi place sa descopar noi feluri de a gati orezul,iar aceasta reteta contine niste ingrediente foarte dragi mie:coriandru,ardei iute si lime (le mananc ca pe mere!) Eu am folosit patrunjel si coriandru congelat (a crescut frumos pe balcon asta vara).

Ingrediente:
1/2 cup patrunjel verde
1/2 cup coriandru verde
1/2 cana ceapa alba
1/4 cana apa
1 ardei iute verde
1 lingura suc de lime,proaspat stors sau lamaie
2 catei de usturoi
2 linguri ulei
1 cup orez cu bobul lung
2 cani supa de pui sau apa+cub
sare

Folosind stick blenderul sau robotul de bucatarie se obtine o pasta din patrunjel,coriandru,ceapa,apa,ardei iute,suc de lime si usturoi.

Separat,intr-o oala se prajeste uleiul spalat si scurs de apa,cam 5 minute in cele 2 linguri de ulei.
Se adauga supa de pui si amestecul de ierburi.
Se acopera oala cu un capac.Cand incepe sa fiarba,se reduce focul si se lasa 20 minute la foc mic sau pana tot lichidul e absorbit si orezul moale.Eu folosesc cel mai mic ochi de la aragaz.
Stingeti focul si lasati oala pe ochi,10-15 minute.
Eu daca am adaugat cub Knorr sau Maggi nu mai adaug sare,mai ales ca am copii mici (omit si ardeiul si imi adaug sos iute separat).
Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.