vegeta de casa
Diverse Retete romanesti

Vegeta de casa

Vegeta de casa Cum sa prepari vegeta acasa Vegeta fara conservanti
Stim ca unele amestecuri de condimente din comert contin prea multe chimicale si sare, de aceea este de preferat sa ni le facem noi. Aici va voi arata am pregatit eu vegeta, fara chimicale, fara sare si fara conservant.

Un amestec aromat unde chiar simti legumele si care da savoare mancarurilor.

La reteta de vegeta puteti adauga legumele preferate, le puteti usca la soare, dar si la cuptor, la foc mic si cu usa intredeschisa.

Se poate pastra in pungi de panza sau de hartie, mai ales daca aveti bucati mai mari sau intr-un borcan cu capac care se infileteaza.

Recomand si reteta de Rosii la borcan

Ingrediente Vegeta de casa

dovlecei
morcovi
ardei verzi
ardei kapia
coji de rosii
fasole verde
patrunjel
leustean

Mod de preparare reteta

Se taie toate legumele spalate si uscate in fasii subtiri. Am folosit un curatator de legume pentru feliat morcovii si dovleceii si am folosit si coaja, am lasat si tulpinile la patrunjel si leustean.
Se tin la soare cateva zile pana s-au uscat bine. Uneori se usuca intr-o zi, uneori mai dureaza. Am folosit o tava mai veche din metal. Daca noptile sunt prea racoroase, se aduce inauntru.
Dupa ce s-au uscat se dau prin robot si se maruntesc.
Se pot usca si in cuptor, la foc foarte mic si cu usa intredeschisa. Dureaza cateva ore.
Incercati si voi

Print Friendly, PDF & Email

28 de comentarii

  1. minunat! nu folosesc varianta comerciala, din cauza sarii si a adaosului de E-uri, dar reteta ta e bestiala! sper sa-mi fac curaj si sa incerc, macar la cuptor!

    felicitari si pupici

  2. Amoush,nu ma gandeam sa fie atat de usor…acum incerc din rasputeri sa maresc productia,ca acusi vine frigul. Macar la anul stiu sa incep din timp.

  3. Ei asta da reteta!! sa ne ferim de e-uri! bravos.. Mama mai facea in trecut.. dar cei drept eu n-am facut pana acum. Dar nici nu folosesc vegeta sau delikat! O sa o fac cu siguranta.. Dar Miti, e vreun bai daca le usuc in cuptor? O sa incerc sa le pun in balcon la uscat.. dar nu prea imi intra soarele acolo decat pe reprize.. Pupici

  4. anto,de obicei stiu ca se usuca la cuptor,dar cum chiar imi bate soarele toata ziua era chiar pacat sa nu incerc.Sa-mi spui cum ti-a iesit! O saptamana super

  5. Lucia sant…acum ma apuc de treaba,fac azi reteta ta dar fara dovlecei ,am sa o fac in cuptor si cand se usuca destul de bine voi mai face o tura cu de toate. Iti spun ce va iesi !!! am curatat vre-o 10 morcovi si 4 pastarnaci si 2 ardei,atat am avut in casa!! Te pup !

  6. Lucia,te-am pus pe treaba:)) Sa-mi spui cum iese la cuptor si poti sa pui si verdeturi. Am incercat si eu sucul de trandafiri,tare bun a fost.Pup

  7. Tot eu Lucia….hii.,hii,…aveti si voi Soare,e cald la voi !!!??????ai avut trandafiri,hiii,hi ???asa-i ca- i super mai ales de la frigi???puuup 3 fete !!

  8. hiii,hii sant distrata- Lucia- cred ca demult ti-am mai spus ,eu usuc tot felul de frunze,de leustean,telina,marar,patrunjel,menta,busuioc…etc.,…si apoi le macin in masina de cafea ,e super,acum voi amesteca reteta ta cu a mea,adica 2in 1,va fii mai mult decat super !!

  9. Am adus trandafiri de la matusa mea,acum imi dau seama ca ar fi trebuit sa fie toti rosii,pentru o culoare mai pronuntata.Chiar ca e bun!
    Azi am facut un pilaf cu vegeta mea si mi-a placut cum a iesit.

  10. preluat de pe email,cu aprobarea Luciei:
    „sant incantata de rezultat,maine mai fac ,vreau sa pun telina si patrunjel radacina, am facut azi din vreo 10 morcovi ,plus pastarnac,ceva ardei si ceva frunze,sotul le-a dat prin masina de cafea cand s-au uscat si mi-a-au rezultat 5-6 linguri de vegeta,au un miros si -un gust extraordinar -adevarat- !!!,le-am uscat in cuptor cu usa intre-deschisa,intr-adevar ,cateva ore !! de aseara cand am vazut pe blogul tau ,reteta,numai la ea m-am gandit,dar n-am crezut ca va fii net superioara a tot ceea ce stiam eu din comert,,stii deja ca eu nu mai folosesc vegeta din comert de 5-6 ani !!!va pup !!”

    din seria vazut – prestat:))

  11. deci…vreau sa fac si eu…
    si doar ii curat cu un curatator din ala de legume si ii pun la uscat in balcon la soare? doar atit?
    si in cuptor cum se fac? ii pun intr-o tava si dau foc la mic?
    si…apoi le risnesti?
    m-as apuca si eu acu pe ultima suta de metri, macar putintica sa fac

  12. Scuze Alice,numai acum am vazut comentariul. Exact asa trebuie facut cum ai scris,n-am avut rasnita,dar le-am dat prin mixer si apoi le-am macinat prin mojar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.