Bucataria internationala

Sabzi Polou – Orez iranian verde cu ierburi

Orezul iranian cu ierburi sau Sabzi Polou, se serveste cu peste prajit. Eu l-as manca oricand, daca s-ar gasi si la noi ierburi ca la ei. Un kg de ierburi costa cam o jumatate de dolar si se folosesc in foarte multe mancaruri,facand bucataria iraniana deosebita. Va dau o versiune usoara, cea traditionala dureaza mai mult.
Am crescut cu succes si coriandru pe balcon asta vara.
1 cup = 1 cana de 200 ml

Ingrediente orez iranian cu ierburi

1/2 cup ceapa verde
1/4 cup marar proaspat
1/2 cup patrunjel proaspat
1/2 cup coriandru proaspat
1/4-1/2 cup unt
4-5 cup orez fiert

Mod de preparare retete orez iranian cu ierburi

Toate ierburile si ceapa verde se toaca marunt si se pun intr-un bol.
Se pune untul intr-o oala si se topeste.
Se da cu unt marginile oalei si se pune jumatate din orez.
Se adauga jumatate din ierburi.
Se pune cealalta jumatate de orez si deasupra restul de ierburi.
Se acopera cu un capac si se da la foc mic 30 de minute.

Incercati si voi Orez iranian cu ierburi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.