pizza cu crusta subtire
Aluaturi,  Bucataria internationala,  Pentru copii,  Pizza

Pizza cu crusta subtire reteta cu aluat dospit la rece

Cum se face pizza cu crusta subtire
Cu ceva timp in urma postam reteta de aluat de pizza dupa reteta lui Jamie Oliver, pe care o incercasem de atatea ori si de care eram foarte multumita.
Un cititor al blogului (il rog sa ma traga de maneca) mi-a spus ca nu acesta e cel mai bun aluat, ci cel dospit la rece. Nu am putut rezista sa nu incerc aceasta recomandare si am descoperit o pizza cu crusta subtire, cu mult mai subtire decat pizza comandata de la unele pizzerii. Crusta fiind atat de subtire, bineinteles ca si ingredientele se simt mai bine.
Reteta de pizza cu crusta subtire se face cu aluat dospit la rece, nu am crezut ca va fi atat de buna si ca va functiona pana nu am incercat si eu.

Vedeti si reteta de quesadilla cu pui si legume.

.

Merita incercat si wrap-ul vegetarian.

Ingrediente Pizza cu crusta subtire

Pentru aluat:
500 g faina
300 ml apa calduta
1 lingurita de zahar
20 g drojdie
1 lingurita de sare
1 lingura de ulei de masline
Pentru pizza:
sos de pizza sau sos de rosii
masline negre
salam
ceapa
cascaval
sare si piper

Mod de preparare reteta Pizza cu crusta subtire

Pregatim maia din 100 ml apa calduta, drojdia lichefiata ( o zdrobim cu degetele sau o frecam pana devine o pasta) si o lingurita de zahar si lasam deoparte 5 minute.
Intr-un bol mai adanc, punem faina, adaugam maiaua, restul de apa, uleiul de masline si framantam un aluat. La sfarsit, adaugam si lingurita de sare si mai framantam. Sarea nu trebuie sa intre in contact direct cu drojdia, in acest caz aluatul nu va mai creste.
Aluatul de pizza se pune la frigider pentru o zi, va dospi la rece. Puteti sa il folositi dupa o zi, cea mai buna pizza iese cu aluatul care a stat la dospit la rece doua zile.
Cu 15 minute inainte de a face pizza, scoatem alautul din frigider si lasam la temperatura camerei. Impartim aluatul in numarul de pizza pe care urmeaza sa le facem. Aluatul ajunge pentru 3-4 pizza de diametrul de 32 cm
Presaram pe masa de lucru faina si intindem cu sucitorul aluatul. Il punem in tava si adaugam sosul de rosii si topping-ul. Radem cascaval si dam tava la cuptor.
Scoatem si feliem.

Incercati si voi Pizza cu crusta subtire.

Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.