
Oua vopsite cu coaja de ceapa
Cand ma gandesc la sarbatorile de Pasti din copilarie, imi amintesc ca nu lipseau de pe masa oua vopsite cu coaja de ceapa. Si imi amintesc si cum ma minunam de tot procedeul.
Acum ca sunt si eu mare, stiu sa fac singura oua vopsite cu coaja de ceapa.
Adunati din timp coji de ceapa, daca vreti puteti adauga si frunze de ceapa rosie.
Acum, haideti sa vedem cum sa faceti oua vopsite cu coaja de ceapa.
Ingrediente oua vopsite cu coaja de ceapa
10 oua (de preferat albe)
coji de ceapa (cat de multe)
frunze (patrunjel, trifoi, etc)
ciorapi de dama
Mod de preparare reteta oua vopsite cu coaja de ceapa
Ouale se scot din frigider si se lasa sa ajunga la temperatura camerei.
Ouale se spala cu putin detergent de vase sau cu otet. Daca sunt oua stampilate, folositi detergent crema, dar nu apasati prea tare cand curatati, caci nu va mai prinde bine vopseaua in acel loc.
Se taie o bucata de ciorap, se pune o frunza si se leaga ciorapul la ambele capete. Daca nu se prinde bine frunza, o puteti umezi putin. Se continua cu restul.
Cojile de ceapa se spala si se pun intr-o craticioara. Se acopera cu apa si se pun ouale. Se pun la fiert la foc mic si se lasa cam 15-20 de minute din momentul in care incepe apa sa fiarba.
Se scot din apa si se ia ciorapul. Ouale se ung cu putin ulei sau cu o bucatica de slanina.
Incearca si tu oua vopsite cu coaja de ceapa.

