fursecuri italiene biscotti sbriciolati
Fursecuri,  Italia

Fursecuri italiene biscotti sbriciolati

Fursecuri italiene biscotti sbriciolati. Fursecuri fragede cu gem. Reteta de fursecuri italiene. Biscotti sbriciolati. Desert italian rapid. Reteta italiana usoara. Fursecuri umplute cu gem. Desert pentru mic dejun. Reteta de casa fursecuri. Desert simplu si rapid.

Biscotti sbriciolati sunt prajiturele usor de preparat, rapide si extrem de gustoase. Ideale pentru micul dejun sau gustari, aceste fursecuri se realizeaza prin sfaramarea aluatului de tip „pasta frolla” si umplerea cu Nutella, gem sau alte creme preferate. Sunt perfecte pentru a fi savurate alaturi de o ceasca de lapte sau cappuccino. Am aflat de ei de la amica mea Adela si i-am facut deja de doua ori intr-o saptamana.

Ce este sbriciolati?

Sbriciolati este un desert traditional italian, numit astfel datorita texturii sfaramicioase a aluatului. Numele provine din verbul italian „sbriciolare”, care inseamna „a sfarama”. Se prepara usor si poate fi umplut cu diverse creme – de la ricotta, ciocolata sau crema de alune, pana la gemuri de fructe.

Ingrediente pentru 12 biscuiti sbriciolati (in forme de briose):

Faina – o faina fina, ideala pentru prajituri si aluat fraged.
Unt – moale, la temperatura camerei, pentru un aluat sfaramicios si fraged.
Zahar – pentru a indulci usor aluatul.
Un ou – leaga compozitia si da consistenta.
Praf de copt – ajuta la fragezirea aluatului.
Sare – intensifica aroma si echilibreaza gustul.
Vanilie (dupa gust) – sub forma de esenta, zahar vanilat sau seminte din pastaie.
Nutella sau gem – umplutura moale si aromata pentru interior (se pot folosi si alte creme).
Zahar pudra (optional) – pentru decor final, adaugat dupa coacere.

fursecuri italiene biscotti sbriciolati

De ce sa incerci reteta de biscotti sbriciolati?

Se face rapid si nu necesita echipamente speciale
Poate fi personalizata dupa gust: dulce, acrisor, cu ciocolata sau fructe.
Este perfecta pentru orice ocazie – de la gustari zilnice la mese festive.
Se pastreaza bine timp de cateva zile, fiind ideala si pentru pachet.

Ingrediente fursecuri italiene biscotti sbriciolati

300 g faina
125 g unt
100 g zahar
1 ou
1 praf de sare
vanilie
Nutella sau gem
zahar pudra (pentru decor)

Mod de preparare reteta Fursecuri italiene biscotti sbriciolati

Se pregatesc ingredientele.
Intr-un bol, se amesteca faina, zaharul, praful de copt, vanilia, sarea si untul la temperatura camerei. Se foloseste o furculita pentru a obtine un amestec nisipos.
Se adauga oul si se continua sa se amestece pana se obtine un aluat sfaramicios.

Se unge si tapeteaza cu faina formele pentru briose sau muffin. Se pune o parte din aluatul sfaramicios in fiecare forma. Se preseaza usor cu fundul unui pahar mic pentru a forma baza.

fursecuri italiene biscotti sbriciolati

Se umple fiecare baza cu Nutella sau gem, apoi se acopera cu restul de aluat sfaramicios.

Se coace in cuptorul preincalzit la 180°C pentru aproximativ 25 de minute, pana cand fursecurile devin aurii.

Se lasa sa se raceasca, apoi se scot din forme si, daca doresti, se presara deasupra zahar pudra.

fursecuri italiene biscotti sbriciolati
Aceste fursecuri pot fi umplute cu diverse creme: crema de fistic, crema de vanilie, unt de arahide sau orice alta umplutura preferata.

fursecuri italiene biscotti sbriciolati
Se pastreaza bine la temperatura camerei timp de pana la o saptamana.

fursecuri italiene biscotti sbriciolati

Sfaturi pentru un biscotti sbriciolati reusit

Nu presa prea tare aluatul – trebuie sa ramana usor sfaramicios

Experimenteaza cu umpluturi – combinatii ca ricotta si zmeura sau ciocolata si alune sunt delicioase

RECOMAND SI ACESTE RETETE:

Fursecuri Margarete cu untura si rahat – reteta traditionala a copilariei

fursecuri fragede margarete cu untura si rahat

Fursecuri cu nuca Arici

fursecuri cu nuca Arici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.