Frigarui de pui cu menta
Frigarui de pui cu menta are o aroma placuta si le recomand daca vreti o schimbare de la felurile obisnuite in care gatiti piept de pui. Puteti alege o garnitura de orez sau legume la abur.
Unul dintre cele mai bune alimente daca sunteti la dieta este pieptul de pui, care este foarte indragit si de copii. Este versatil, il puteti praji, fierbe, gati la aburi, la cuptor sau pe gratar si poate fi folosit in supe, aperitive sau fel principal.
Daca folositi betigase din lemn, acestea trebuie inmuiate in apa in prealabil, altfel vor arde. Folosesc betigase de frigarui din metal.
Ingrediente
un piept de pui, dezosat
sucul de la o jumatate de lamaie
2 lingurite de menta uscata
sare
piper
Mod de preparare reteta Frigarui de pui cu menta
Se curata si se spala pieptul de pui, apoi se sterge cu prosoape de bucatarie de unica folosinta.
Se taie in cuburi de marime egala, cam de 2 cm.
Intr-un bol punem sucul de lamaie, menta, sare si piper. Amestecam si adaugam bucatile de pui. Lasam deoparte 10 minute.
Punem bucatile de pui pe betigase de frigarui si le facem pe gratar sau pe flacara de la aragaz. Lasam sa se rumeneasca pe toate partile.
Se serveste cu orez la aburi sau cu o garnitura din legume.
2 comentarii
Corina
Si mie imi plac frigaruile. Iar puiul cu menta are un gust desavarsit!
Mitinita
Frigaruile sunt foarte des preparate la noi 🙂