Carnati de porc
Daca nu ai mai facut niciodata carnati de casa, atunci alegi calea usoara, in cazul de fata am folosit amestecul de condimente pentru carnati de la Kotanyi, care contine coriandru, chimen, piper, ienupar, ienihabar si usturoi. Un amestec foarte reusit si care te duce cu gandul la carnatii ardelenesti.
Ingrediente
3 kg carne tocata de porc
3-4 m de mate de porc
2 plicuri de condimente pentru carnati
350 ml apa sau supa de oase
1 lingura boia de ardei
usturoi dupa gust
sare si piper, daca mai este nevoie
Mod de preparare reteta Carnati de porc
Usturoiul se curata si se piseaza.
Amestecam toate ingredientele. Eventual, lasam peste noapte la frigider ca se se combine aromele.
Rulam matul de porc pe spritul pentru carnati de la masina de tocat carne si umplem cu compozitie. Legam capetele cu ata.
Intepam carnatii din loc in loc si ii punem la afumat pentru 2-3 zile sau ii lasam la zvantat 3 ore.
Carnatii proaspati se pot tine cateva zile in frigider, apoi se pot congela.