Orez coreean Bibimbap
O reteta care mie imi place mult este cea de Orez coreean Bibimbap, un orez amestecat cu legume, carne, oua si bineinteles condimente coreene.
In Coreea, bibimbap se serveste in vase de lut care retin caldura si de obicei se pune ou proaspat,i ar orezul se amesteca cu toate aceste ingrediente si cu pasta de ardei iute si se formeaza un mix cremos.
Ingrediente Orez coreean Bibimbap
3 cani de orez gatit cu bobul rotund
1 morcov,taiat betigase
2 castraveti,taiat betigase
100 gr spanac
100 gr ciuperci
100 gr carne
o foaie de nori,alge ptr sushi
Mod de preparare reteta Orez coreean Bibimbap
Betigasele de morcov se calesc.
Spanacul ar trebui calit,dar cum eu am folosit congelat,am adaugat sos de soia,ceapa verde,putin zahar,usturoi si ulei de susan
Carnea se taie bucati mici si se prajeste cu aceleasi ingrediente ca si la spanac.
Din cele trei oua facem o omleta rulata,pe care o lasam sa se raceasca si o taiem fasii.
Taiem si algele in fasii subtiri.
Punem orez in vas si deasupra adaugam cate putin din fiecare fel,ca in imagine.
Deasupra punem o lingurita de gochujang,pasta de ardei iute coreana,amestecam si servim.
2 comentarii
BEBE SEXOLOGU
Da pare foarte interesanta, merita incercata.
Mitinita MiniChefs
Sper sa va placa 🙂