Articole culinare

Orez coreean Bibimbap

O reteta care mie imi place mult este cea de Orez coreean Bibimbap, un orez amestecat cu legume, carne, oua si bineinteles condimente coreene.
In Coreea, bibimbap se serveste in vase de lut care retin caldura si de obicei se pune ou proaspat,i ar orezul se amesteca cu toate aceste ingrediente si cu pasta de ardei iute si se formeaza un mix cremos.

Ingrediente Orez coreean Bibimbap

3 cani de orez gatit cu bobul rotund
1 morcov,taiat betigase
2 castraveti,taiat betigase
100 gr spanac
100 gr ciuperci
100 gr carne
o foaie de nori,alge ptr sushi

Mod de preparare reteta Orez coreean Bibimbap

Betigasele de morcov se calesc.
Spanacul ar trebui calit,dar cum eu am folosit congelat,am adaugat sos de soia,ceapa verde,putin zahar,usturoi si ulei de susan
Carnea se taie bucati mici si se prajeste cu  aceleasi ingrediente ca si la spanac.
Din cele trei oua facem o omleta rulata,pe care o lasam sa se raceasca si o taiem fasii.
Taiem si algele in fasii subtiri.
Punem orez in vas si deasupra adaugam cate putin din fiecare fel,ca in imagine.
Deasupra punem o lingurita de gochujang,pasta de ardei iute coreana,amestecam si servim.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.