Articole culinare

Imaculata Pyroflam

De noua provocare precis ati auzit si voi,ca am putine emotii ,probabil nu aveti de unde sa stiti. Ca voi pune din cand in cand virgulele gresit sunt sigura,dar nu-mi pot permite nicicum sa scriu „sa aibe” in loc de „sa aiba” sau „mi-ar place” in loc de „mi-ar placea”. Mi-am invatat lectia bine,nu? Voi reusi sa aduc o reteta inedita? Sper ca da.,dar nu voi tine cont numai de creativitate,ma voi gandi si la ceva sanatos si in acelasi timp,apetisant. Si bineinteles,cu un text corect,din pdv gramatical (imi permiteti prescurtatii,nu?).

Cine ma cunoaste,stie cat de greu rezist eu provocarilor …provocatoare. Sunt asa de challanging, ma fac sa ma autodepasesc. Cand am vazut cat de laudate sunt vasele de gatit din vitroceramica si ca nu se pateaza am stiut ca as vrea sa incerc in ele o reteta care ar pata orice alt vas de gatit (sunt patita,deci vorbesc din experienta) si chiar as vrea sa ma conving ca chiar sunt imposibil de patat. De aceea m-am gandit la o reteta ce va folosi sofran si curcuma,condimente folosite si la colorarea materialelor textile si a caror aroma se simte la cateva strazi distanta. Am gasit multe alte motive care sa ma convinga sa vreau sa incerc Pyroflam: prezentabila,indestructibila si indiscreta,adica te lasa sa tragi cu ochiul la mancare prin capacul transparent. Cunosc farfuriile din aceasta gama si stiu ca nu se sparg chiar daca le arunci pe gresie,deci la acest capitol sunt convinsa.

Reteta la care m-am gandit,tinand cont de calitatile acestui vas de gatit si si de faptul ca vreau sa dovedesc ca nu se pateaza,este:


„Pulpe de pui cu sofran,curcuma si lime-uri uscate”.


Ingrediente:
3 pulpe de pui
1 ceapa alba,mare
1 lingura de ulei
1/4 lingurita de sofran
1/2 lingurita de curcuma
zeama de la o jumatate de lamaie
2 lime-uri uscate
sare si piper dupa gust

Daca as avea un asemenea vas,l-as folosi ca sa marinez pulpele de pui . Le-as curata si le-as aseza in vasul Pyroflam. As taia ceapa in doua,apoi as felia-o foarte subtire.
Sofranul l-as dizolva intr-o cescuta de apa clocotinda,daca nu este sub forma de pudra,l-as pisa in mojar.
As adauga ceapa,sofranul ,curcuma si lingura de ulei la pulpele de pui.As adauga sare si piper.
Ca sa fie un challange adevarat si sa pot demonstra ca acest vas de gatit este atat de bun pe cat se zice,as introduce recipientul la congelator,unde l-as lasa cel putin 24 de ore.
In ziua in care voi pregati reteta, dupa ce scot vasul din congelator l-as putea lasa sa se dezghete in frigider,dar il voi pune direct pe flacara aragazului. Dupa ce se dezgheata si se rumeneste putin puiul,as adauga apa fierbinte si l-as introduce in cuptor ,cam 60 de minute si as adauga lime-urile uscate si usor crapate,pentru a obtine mai multa aroma. Sper ca astfel voi reusi sa va demonstrez ca rezista la fluctuatii de temperatura.
As servi pulpele de pui cu niste orez cu ierburi proaspete si anume cu patrunjel,ceapa verde si coriandru,care se poate prepara intr-un vas din aceeasi gama.

Daca aveti putintica rabdare si daca am reusit sa conving juriul,in curand veti vedea si reteta.Mi se pare un experiment tare interesant,chiar sunt curioasa daca ar rezista unui asemenea test.

16 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.