Supa crema de morcov – Cream of carrot soup

For English version scroll down

Prima reteta incercata de mine din retetarul de la cursul de bucatar a fost aceasta,noutatea a constat ca am respectat toata reteta,va si dau ingredientele pentru 10 portii,exact cum am gasit-o in cartea instructoarei. Cateva observatii: nu a predominat nici un gust,toate ingredientele s-au imbinat perfect,de aceea trag si concluzia ca nu sunt puse la intamplare cantitatile si imi sustin si mai tare conceptia ca bucataria este un laborator si arta de a gati, o stiinta. Daca vreti retete facute cu dragoste sau pentru gospodine,nu le veti gasi la mine,experimentele insa sunt din belsug.
Am respectat cantitatile si am cantarit toate ingredientele,mai putin sarea. Cu aceasta ocazie,pot sa va arat cum se scriu si retetele pentru bucatari. Observati diferenta?

Ingrediente:
morcovi 0,800 kg
ceapa 0,200 kg
unt 0,075 kg
lapte 0,200 l
2 galbenusuri
paine alba 0,150 kg
faina 0,050 kg
supa de oase 1,500 l
sare 0,020 kg

Morcovii si ceapa se curata si se taie in cuburi. Painea se taie in cuburi ,care se rumenesc la cuptor cu 25 gr de unt.
Supa de oase se fierbe cu ceapa si morcovii. Se paseaza,iar crema obtinuta se mai fierbe 10 minute. Pregatim o compozitie din lapte,faina,galbenusuri si sare. Se adauga la supa,se mai fierbe 10 minute. Se ia de pe foc si se adauga restul de unt,ca sa nu se formeze o crusta.
Se serveste fierbinte cu crutoane.

Cream of carrot soup

A fast soup,but so full of flavor. I’ve got the recipe from my instructor at the chef’s course. I followed the quantities to the dot and it wasn’t hard to see the difference in taste,it was a perfect harmony. That’s why I consider cooking a science and the kitchen a lab.

Ingredients:
carrots 0,800 kg
onions 0,200 kg
butter 0,075 kg
milk 0,200 l
2 egg yolks
white bread 0,150 kg
flour 0,050 kg
chicken or other stock 1,500 l
salt 0,020 kg

Peel the carrots and the onions and cut into cubes. Cube the bread and bake in the oven with 25 gr butter.
Boil the carrots and onions with the stock. Blend and continuu boiling for another 10 minutes.
Meanwhile,prepare a mixture from the milk,flour,egg yolks and salt. Add to the soup and boil for another 10 minutes.Remove and add the rest of the butter .
Serve hot with the croutons.

Print Friendly, PDF & Email

22 Replies to “Supa crema de morcov – Cream of carrot soup

    1. Fara suparare, eu vroiam sa spun ca 0.800 grame din ceva si inca 0.200 grame din altceva fac un gram.Ideea e ca unitatile de masura nu sunt cele adecvate. Daca am suparat, cer iertare.

    2. Cata dreptate ai!!! Nu m-am suparat,cum sa ma supar,daca imi atrageai de la inceput atentia poate ma prindeam si eu ca trebuia sa trec kg in loc de gr:))) Chiar asa,dint-un gram de legume cum era sa iasa zece portii:)) Multumesc ca mi-ai atras atentia.

    1. Fiindca am respectat cantitatea,aromele s-au imbinat perfect,o balanta perfecta intre ele,nu a fost din nimic mai mult decat din altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.