
Dovleac la aburi
Din dovleacul macelarit am avut ce experimenta.
Va prezint aici,dovleac pe steamer sau la aburi,care se poate congela si folosi la retetele care cer pireu de dovleac,pumpkin pie de exemplu.
Nu e nici o filozofie,se ia un steamer si se pune deasupra unei oale care are cativa cm de apa,oala sa aibe aceeasi marime cu steamerul.
Se poate folosi si pe fundul unui wok,dar sa nu atinga apa.
Chiar azi l-am vazut pe Radu Popovici,care a participat la o emisiune TV si a facut un steamer din betigase,puse pe fundul wok-ului.
Daca nu folositi standul de la cuptorul cu microunde.


5 comentarii
maria mihalache
Ce bun.Eu astazi am facut placinta cu dovleac.
Te asteapta un premiu la mine pe blog.
Mitinita
Fac un tort ptr unchiul meu azi,altfel cred ca vroiam si eu placinta cu dovleac. Ura pentru premiu!Primul meu premiu virtual…O duminica placuta.
Mitinita
ruxy,dovleceii sunt super buni!si foarte versatili
Elena Toma
Buna ideea aceasta. Eu am preferat mai mereu sa-l pastrez cuburi sau ras pe razatoare la congelator dovleacul, dar aceasta metoda este mai utila in unele retete.
Mitinita
atatea bunataturi au iesit dintr-un singur dovleac!la noi se cam mananca si ajunge la congelator numai pireul ptr pumpkin pie!