Tiramisu clasic

20 min

simplu

6 portii

Tiramisu clasic, o reteta de care fiecare casa are nevoie. O reteta pe care nu doar gospodinele o prepara, orice incepator va face un tiramisu clasic.

Tiramisu clasic este o reteta simpla a unui desert usor de preparat, cu piscoturi inmuiate in cafea si cu o crema delicioasa cu mascarpone.

tiramisu clasic4

Ingrediente tiramisu clasic

500 ml cafea tare, racita
2 oua
60 g zahar pudra
250 g marcarpone
250 ml frisca lichida
16 piscoturi
2 lingurite de cacao
esenta de rom sau de migdale

Mod de preparare reteta tiramisu clasic

Cafeaua si esenta se pun intr-un bol.
Se bate frisca.
Ouale se separa, galbenusurile se mixeaza cu zaharul.
Se adauga mascarpone si se mixeaza pana se amesteca bine.
Se incorporeaza frisca batuta, amestecand usor cu o lingura.
Se bat albusurile spuma si se adauga la compozitie. Se amesteca usor ca sa nu se piarda din volum.
Pregatim tava.
Jumatate din piscoturi se inmoaie in cafea. Nu se tin mult, doar se introduc in cafea si se scot.
Se pun in tava cu partea inmuiata in jos.
Se pune deasupra jumatate din crema si se adauga si celalalt rand de piscoturi. Se adauga restul cremei.
Se pudreaza cu cacao si se da la frigider cel putin doua ore.

tiramisu clasic2

Incercati reteta de tiramisu clasic.

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *