Prajitura rasturnata cu mere si frisca

prajitura rasturnata cu mere si frisca1

60 min

mediu

8 portii

Prajitura rasturnata cu mere si frisca este o noua reteta delicioasa pe care am primit-o de la Carmen Nemeth.
„Vin cu o reteta de prajitura care noua ne place tare mult,nu are nume de aceea eu ii spun Prajitura rasturnata cu mere si frisca.
Am incercat-o si cu umplutura de branza dulce de vaci sau cu urda, dar parca cu mere este cea mai buna.”
Iti multumim pentru reteta, prajitura cu mere si frisca arata foarte apetisanta!

Ingrediente prajitura rasturnata cu mere si frisca

1.5 – 2 kg mere
1 cana de zahar
150 g stafide
biscuiti (pe fundul tavii)
frisca pentru ornat
Pentru pandispan
6 oua
6 linguri de ulei
1 cana de zahar tos
2 pliculete zahar vanilat
1 praf de copt
coaja de la o lamaie
o cana si jumatate de faina (200 g)

Mod de preparare reteta prajitura rasturnata cu mere si frisca

Merele se spala si se dau pe razatoare cu tot cu coaja. Se pun la calit cu o cana de zahar. Mai nou nu curat merele deorece le dau pe razatoare si le calesc, nici nu se observa, apoi in prajitura ca le-am ras cu tot cu coaja.
Cat timp calim merele pregatim un pandispan din 6 oua. Mixam intai albusurile cu un varf de cutit de sare ( asa m-a invatat o tanti care a lucrat intr-un laborator de cofetarie ca sa se bata albusurile mai usor spuma), adaug 1 cana de zahar tos, 2 pliculete de zahar vaniliat, galbenusurile pe rand, 1 praf de copt stins cu o lingura de lapte, 6 linguri de ulei, coaja de la o lamaie si cu lingura de lemn incorporez 1 si 1/2 cana de faina.

Tapetez tava cu o margarina ( unt ) si pe fundul tavii asez biscuitii. Presar o mana de gris, adaug merele calite in care am pus si 150 gr de stafide, presar din nou cu gris si adaug pandispanul. Coc in cuptorul preincalzit 1 ora.

prajitura rasturnata cu mere si frisca2

Scot tava din cuptor, asez pe ea alta tava ( mai mare) si rastorn prajitura. O las la racit.
Pregatesc frisca si o ornez deasupra. Delicioasa !

prajitura rasturnata cu mere si frisca3

Incearca si tu prajitura rasturnata cu mere si frisca.

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *