
Pulpe de pui la cuptor cu ceapa, morcovi si usturoi
Pulpe de pui la cuptor. Pulpe de pui la cuptor. Pui cu legume la cuptor. Reteta simpla de pulpe de pui. Friptura de pui la cuptor. Pui la cuptor cu legume. Pulpe de pui la tava.
Ce faci cand ai nevoie de o mancare rapida, dar delicioasa si care nu necesita sa stai prea mult la bucatarie? Pregatesti o tava cu pulpe de pui la cuptor. Cu siguranta va fi pe gustul tuturor.
Pulpele de pui la cuptor sunt o alegere perfecta pentru o masa delicioasa si rapida. Aceasta reteta combinata cu ceapa alba si rosie, morcovi si usturoi, adauga o savoare unica preparatului, facandu-l usor de pregatit si extrem de gustos. Este un fel de mancare sanatos, ideal pentru o cina in familie sau pentru o ocazie speciala.
Reteta e ideea salvatoare pentru o masa rapida si gustoasa! Poti adauga si alte legume, in functie de preferinte sau ce ai pe acasa.
Sfaturi pentru pulpe de pui la cuptor:
Poti adauga si alte legume, cum ar fi cartofi sau ardei gras, pentru o masa completa.
Daca vrei ca pulpele sa fie mai fragede, le poti marineze cu ulei de masline, usturoi si condimente pentru cateva ore inainte de a le coace.
Daca preferi o crusta mai crocanta, lasa pulpele la cuptor mai mult timp si la temperatura mai mare in ultimele 10 minute de coacere.
Incearca si reteta de pui Teriyaki sau pui prajit Buffallo.
Ingrediente pui cu legume la cuptor
4 pulpe de pui
2 cepe (una alba si una rosie)
2 morcovi
4-5 catei de usturoi
2-3 linguri ulei de masline
Sare si piper dupa gust
1 lingurita boia dulce (optional)
1 ramura de rozmarin (optional)
Mod de preparare reteta pulpe de pui la cuptor
Incepe prin a spala bine pulpele de pui si a le usca cu un prosop de hartie. Condimenteaza-le cu sare, piper si boia dulce (daca doresti o aroma mai intensificata). Lasa pulpele de pui la temperatura camerei timp de 10-15 minute pentru a se patrunde mai bine cu condimentele.
Curata ceapa, morcovii si usturoiul. Taie ceapa in sferturi sau felii groase, morcovii in rondele si toaca usturoiul marunt. Poti adauga si rozmarin pentru un plus de aroma.
Intr-o tava de cuptor, pune legumele (ceapa, morcovi si usturoi) ca un pat pe fundul tavii. Aseaza pulpele de pui deasupra legumelor, iar apoi stropeste totul cu ulei de masline.
Acopera tava cu folie de aluminiu si pune-o in cuptorul preincalzit la 180°C. Coace timp de aproximativ 40 de minute, apoi indeparteaza folia si lasa pulpele sa se rumeneasca pentru alte 20-25 de minute, pana cand devin crocante si au o culoare aurie.
Dupa ce pulpele sunt gata, scoate-le din cuptor si lasa-le sa se odihneasca pentru cateva minute. Serveste-le alaturi de legumele coapte din tava. Acest preparat poate fi acompaniat de o garnitura de cartofi piure sau o salata verde.
Aceasta reteta de pulpe de pui la cuptor cu ceapa alba si rosie, morcovi si usturoi este simplu de realizat si aduce un gust bogat, datorita combinatiei de legume si condimente. Este o mancare sanatoasa si satioasa, care va fi pe placul intregii familii!
Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.
RECOMAND SI ACESTE RETETE:
Pulpe de pui intregi la cuptor cu lamaie si usturoi

